Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Φωτορεπορτάζ από το 6ο συναπάντημα των Μπαμπαλιωτών


Για  6η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία το Δεκαπενταύγουστο το αντάμωμα των απανταχού Μπαμπαλιωτών,στο παραδεισένιο ποντιακό χωριό τους στον ορεινό Βάλτο της Αιτ/νίας.

Εχει καθιερωθεί πλέον από το 2011,στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο,στο Πάσχα του καλοκαιριού,να γίνεται το μεγάλο συναπάντημα στο ποντιακό χωριό Μπαμπαλιό,του Δήμου Αμφιλοχίας,το οποίο πλημμυρίζει ξανά από τους απανταχού πόντιους και τους φίλους των.

Γιορτάστηκε και φέτος με κατάνυξη η Κοίμηση της Θεοτόκου  και το βράδυ  της Δευτέρας στην πλατεία του χωριού αντάμωσαν και διασκέδασαν πάνω από 500 άνθρωποι,αν και στο χωριό πιά κατοικούν μόνιμα λιγότεροι από 150!


Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες,με πολύ κέφι,τραγούδι και χορό υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας,με άφθονη μπύρα,κρασί,μεζέδες κι όλα τα σχετικά.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που έχουν κοινές ρίζες,παράδοση και πολιτισμό.Μέσα από το πανηγύρι, το γλέντι και το χορό,τιμούν τον τόπο καταγωγής τους,θυμούνται οι παλιοί και γαλουχούνται οι νέοι στην ιστορία,τα ήθη και τα έθιμα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που βάζουν κόπο και μεράκι για να διοργανώσουν αυτό το ποντιακό συναπάντημα,που φαίνεται πως έγινε θεσμός κι όλοι το περιμένουν πως και πως κάθε Δεκαπενταύγουστο.

Και του χρόνου να είστε όλοι καλά και πάλι στο Μπαμπαλιό για να περάσετε όμορφα!

Δείτε φωτο από το 6ο συναπάντημα των Μπαμπαλιωτών από τη σελίδα του Φάνη Κοντοχρήστου και του Ευτύχιου Βάρδου.


Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα 6ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΠΑΜΠΑΛΙΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: