Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Συνέλαβαν τους καταζητούμενους Σεϊσίδη και Σακκά στη Σπάρτη


- Στις τέσσερις χθες το απόγευμα Σεϊσίδης και Σακκάς “έπεσαν” σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ
- Επέβαιναν σε κλεμμένο ΙΧ και προσπάθησαν να διαφύγουν
- Μετά από καταδίωξη εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν με τα πόδια
- Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς


Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στη Σπάρτη για τη σύλληψη των δυο καταζητούμενων, του Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά.Η σύλληψή τους αποδεικνύεται τυχαία. Οι δυο καταζητούμενοι επέβαιναν σε κλεμένο αυτοκίνητο και “έπεσαν” σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ.

Προσπάθησαν να διαφύγουν κάνοντας αναστροφή, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δράστες εγκλωβίστηκαν κοντά στο ΚΤΕΛ της πόλης, προσπάθησαν εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό τους να διαφύγουν τρέχοντας, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους συλλάβουν.


Οι δυο καταζητούμενοι αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και δακτυλικά αποτυπώματα ωστόσο αναγνωρίστηκαν και ενημερώθηκε άμεσα η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Αμέσως ειδικό κλιμάκιο έσπευσε στη Σπάρτη. To αυτοκίνητο που είχαν αποδείχθηκε πως είχε κλαπεί από την περιοχή της Αττικής.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης είχαν εντολές να διενεργούν εντατικούς ελέγχους για την παρουσία ατόμων που εμπλέκονται σε δράση τρομοκρατικών ομάδων.

Ωστόσο δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για την παρουσία στην περιοχή των δυο εκ των πλέον καταζητούμενων στην Ελλάδα. Το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που έχει μεταβεί στην περιοχή αναζητά τώρα στοιχεία για το που διέμεναν οι δυο άνδρες και κυρίως το εάν υπήρχε δίκτυο υποστήριξής τους.

Ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη συμμορία των λεγόμενων “ληστών με τα μαύρα” και καταζητείται από την αστυνομία επί δέκα χρόνια. Ο Μάριος Σεϊσίδης μαζί με τον αδελφό του Σίμο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη είχαν επικηρυχθεί με 600.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε τουλάχιστον επτά ληστείες με λεία περίπου 700.000 ευρώ από το 2002 ως το 2006.

O Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί μετά τον εντοπισμό γιάφκας της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο ο ίδιος δεν παραδέχεται τη συμμετοχή του στην οργάνωση. Ο Σακκάς είχε εξαφανιστεί μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του.

Ο Κώστας Σακκάς, μετά τη σύλληψή του, τον Ιούνιο του 2013 ο Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας και μετά από 14 μέρες οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Στις 11 Ιουλίου το Συμβούλιο εφετών, αποφάσισε την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους, έπρεπε να παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου του 2014 στο Α.Τ. Καμινίων, δεν το έκανε και από τότε αναζητούνταν. Μια εβδομάδα αργότερα “εμφανίστηκε” με επιστολή του στο Indymedia όπου δήλωνε πως δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: