Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

«Όχι άλλο αίμα στο Καινούριο» – Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους κατοίκους της περιοχής μετά τον τραγικό θάνατο του 55χρονου που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Τι παρεμβάσεις ζητούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής – Οι ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας

Μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε την Κυριακή το πρωί ο 55χρονος πατέρας τριών παιδιών, άτομο με κινητικά προβλήματα στο Καινούριο Αγρινίου μετά από παράσυρση από αυτοκίνητο, οι διαμαρτυρίες στην περιοχή εντάθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν.

Μάλιστα, με αφορμή το τελευταίο συμβάν που βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία, οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να διοργανώσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του χωριού, στον κόμβο «Χαραυγή».

Οι κάτοικοι βγαίνουν στον δρόμο για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα όπως υποστηρίζουν και προτάσσουν ως σύνθημα στην διαμαρτυρία που θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο του Καινουρίου».
Ο Κωνσταντίνος Ευθυμίου

Μέσω της κινητοποίησης αυτής που θα συμμετάσχουν φορείς του Καινουρίου, αλλά και απλοί πολίτες που καθημερινά διακινδυνεύουν την σωματική τους ακεραιότητα, βάζουν στο τραπέζι του διαλόγου συγκεκριμένα αιτήματα που θα περιορίσουν τον κίνδυνο που καθημερινά αντιμετωπίζουν από τα διερχόμενα οχήματα. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι ασυνείδητοι οδηγοί που εντός της κατοικημένης περιοχής αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Η είδηση του θανάτου του 55χρονου συγχωριανού μας με τον συγκεκριμένο τρόπο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Καινούριο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή» αναφέρει στη «Σ» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καινουρίου Κωνσταντίνος Ευθυμίου, ο οποίος συμπλήρωσε πως «έχουμε αποστείλει εδώ και καιρό επιστολές ώστε να αυξηθεί η αστυνόμευση στην περιοχή και ο έλεγχος της ταχύτητας.

Έχουμε έρθει σε επαφή με την Αστυνομία και λάβαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τόσο για συχνότερες περιπολίες, όσο για περισσότερους ελέγχους ειδικά για το θέμα της ταχύτητας. Βέβαια, το θέμα δεν θα το αφήσουμε έτσι και σύντομα θα επανέλθουμε με μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Ζητάμε επιπλέον σήμανση, αν και ήδη έχουν τοποθετηθεί πολλά σήματά μέχρι σήμερα, αλλά όπως μας ενημέρωσε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Δημήτρης Παπαευθυμίου, έχει προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να τοποθετηθούν στο οδόστρωμα τα γνωστά «σαμαράκια» – «μάτια της γάτας», τα οποία θα εγκατασταθούν σε καίρια σημεία μέσα στο χωριό και έξω από σχολεία. Οι ενέργειες αυτές είναι θετικές, αλλά το ζήτημα είναι οι ασυνείδητοι οδηγοί και να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα, που είναι συχνά και να μην σημειωθεί ποτέ ξανά θανατηφόρο».

Κων/νος Χονδρός για εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: