Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για τον θάνατο του εργαζόμενου στην Αβώρανη


«Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. και το Δ.Σ. του Σ.ΤΕ.Η. καταγγέλλουν στην εργατική τάξη και το λαό της περιοχής ένα ακόμα εργατικό ατύχημα που , δυστυχώς, αυτή τη φορά είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του συναδέλφου Θανάση Φράγκου, μέλους του Σωματείου Τεχνιτών Ηλεκτρισμού ( Σ.ΤΕ.Η.) που εργάζονταν στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. σαν ηλεκτροτεχνίτης.

Έχασε τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 8:30 το πρωί στην περιοχή της Αβώρανης όπου συνεργείο της εταιρείας έκανε αλλαγή αγωγών . Όταν ο συνάδελφος ανέβηκε στην κολώνα για εργασίες η κολώνα έσπασε και έπεσε στο κενό μ’ αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Για μια ακόμα φορά έρχεται στην επιφάνεια η αδιαφορία της εργοδοσίας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς . Οι εργοδότες μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των συναδέλφων . Η πίεση, η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός , οι απειλές η απλήρωτη εργασία δίνουν και παίρνουν στους χώρους δουλειάς . Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η εργατική τάξη με την ανεξέλεγκτη η ανεργία η εργοδοσία δρα ασύδοτα .

Εγκληματικές ενέργειες είναι οι ενέργειες της πολιτείας . Όλες οι κυβερνήσεις και οι προηγούμενες και η σημερινή έχουν απαξιώσει πλήρως τις υπηρεσίες Τεχνικών Ελέγχων στους χώρους δουλειάς με αποτέλεσμα να μη γίνεται κανένας έλεγχος με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Καλούμε την πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα για την επάνδρωση των υπηρεσιών με προσωπικό που να καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για σωστό έλεγχο .

Καλούμε την εργοδοσία (ΔΕΗ και εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ) να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την οικογένεια του συναδέλφου Θανάση .

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και με οργανωμένο τρόπο να αντιμετωπίσουμε την ανελέητη αδιαφορία πολιτείας και εργοδοσίας .

Δε ζούμε για να εργαζόμαστε για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες δίνοντας ακόμα και την ίδια μας τη ζωή. Εργαζόμαστε για να ζήσουμε καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας .

Ο θάνατος του συνάδελφου Θανάση να μας ευαισθητοποιήσει όλους μας και να απαιτούμε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα .

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: