Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Επιβλητική η Εθνική πόλο σάρωσε τη Βραζιλία 9 - 4 και πήρε την πρόκριση! (φωτο)


- Παιχταράδες... παλικάρια... όπως και να τους πούμε οι διεθνείς του Θοδωρή Βλάχου συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους
- Έχοντας κόντρα τη διαιτησία, η Ελλάδα νίκησε την Βραζιλία με 9-4, υποχρέωσε τους οικοδεσπότες στην πρώτη τους ήττα στην διοργάνωση και εξασφάλισε την πρόκριση στους “8” του ολυμπιακού τουρνουά πόλο
- Με αυτό το αποτέλεσμα η Γαλανόλευκη ισοβαθμεί -με πλεονέκτημα- στην πρώτη θέση του ομίλου με τους “καριόκας” και έγινε το φαβορί για την κατάκτηση της

Ποιο ντέρμπι; Άνετη και επιβλητική νίκη για την Ελλάδα κόντρα στους διοργανωτές Βραζιλιάνους (9-4), αποτέλεσμα που την έστειλε στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά.
Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου εμφανίστηκαν πειθαρχημένοι και μαχητικοί, έβαλαν στην άκρη ακόμα και την... αντίπαλη διαιτησία και έδειξαν πως μπορούν να “χτυπήσουν” άνετα το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αν μάλιστα η εθνική νικήσει την Κυριακή (20:10 ώρα Ελλάδος) την Αυστραλία, τότε θα είναι και πρώτη στον πρώτο όμιλο, κάτι που συνεπάγεται θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στους "8".

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό. Η Εθνική μπήκε στη θέση του οδηγού από νωρίς -παρά τα τρία δοκάρια που είχε- ολοκληρώνοντας το πρώτο οκτάλεπτο με 3-1. Η Γαλανόλευκη είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και σε πολύ καλή βραδιά -για μια ακόμη φορά- τον Φλέγκα αλλά στον παραπάνω παίκτη έχασε αρκετές ευκαιρίες. Απ' την άλλη ο διαιτητής Ναούμοφ κράτησε τους “καριόκας” στο παιχνίδι (ακύρωσε μέχρι και γκολ), με το σκορ να πηγαίνει στο 4-2 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Δερβίσης και Δελακάς οδήγησαν την Εθνική στο 6-2, ενώ με το δεύτερο τέρμα του Γούνα διατήρησε το +4 (7-3). Η διαιτησία έκανε διαρκώς “δωράκια” στους γηπεδούχους, αλλά η ελληνική άμυνα κρατούσε το… μηδέν στον παίκτη παραπάνω. Τα γκολ των Δερβίση (που αποχώρησε λίγο μετά με τρεις αποβολές) και Φουντούλη με πέναλτι έφεραν την Εθνική στο 9-4, βάζοντας έτσι τέλος στη... σεμνή τελετή.

Στο τελευταίο χρονικά ματς του ομίλου, η Σερβία νίκησε με 1-8 την Αυστραλία και ανέβηκε στην 4η θέση.

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-1, 2-3, 0-2.
Ελλάδα: Γούνας 2, Φουντούλης 2, Δερβίσης 2, Αφρουδάκης, Γεννηδουνιάς, Δελακάς
Βραζιλία: Ντα Κόστα 2, Βρλιτς, Περόνε

Η βαθμολογία σε 4 αγωνιστικές:
1. Ελλάδα 6
2. Βραζιλία 6
3. Ουγγαρία 5
4. Σερβία 4
5. Αυστραλία 3
6. Ιαπωνία 0.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: