Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ηλεία: Πατέρας και κόρη πέθαναν αβοήθητοι από την εξάντληση; - Δραματικές λεπτομέρειες (φωτο & βίντεο)


- Πιθανολογείται ότι έχασαν τον δρόμο προσπαθώντας να βρουν συγγενικό τους σπίτι
- Πρώτος φαίνεται να πέθανε ο πατέρας και στην συνέχεια η κόρη του μάλλον από την εξάντληση
- Παθολογικά αίτια δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση
- Σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκαν πατέρας και κόρη που είχαν εξαφανισθεί από τις 16/07 στην Ηλεία
- Βρέθηκαν νεκροί από ιδιοκτήτη βοσκότοπου 45 χιλιόμετρα από το σημείο που τους είδαν ζωντανούς για τελευταία φορά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ


Μια λάθος στροφή ήταν αυτή που οδήγησε στον θάνατο πατέρα και κόρη; Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αυτό ακριβώς. Ο 68χρονος Κώστας Λοϊζίδης και η 44χρονη κόρη του Ελένη, έζησαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο γιατί έχασαν τον δρόμο τους.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχθηκε το πρωί της Δευτέρας, (08/08) όταν ένας ιδιοκτήτης βοσκότοπου βρήκε στο πουθενά νεκρούς πατέρα και κόρη.  Ο 68χρονος Κώστας Λοϊζίδης και η 44χρονη κόρη του Ελένη, έχασαν τη ζωή τους σε μια ερημιά που για πολύ καιρό δεν πατά ανθρώπου πόδι, στο Μπόρσι του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης το πρωί της Δευτέρας, 23 ημέρες μετά την εξαφάνισή τους απο το Δουνέικα. Όλα δείχνουν ότι έκαναν το μοιραίο λάθος να μην στρίψουν στο δρόμο που οδηγούσε στο σπίτι που παραθέριζαν και χάθηκαν με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν και να βρεθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Όπως όλα δείχνουν πατέρας και κόρη μετά την αδυναμία να βρουν το σπίτι που διέμεναν για διακοπές στην Κουρούτα και τα Δουνέικα, επιχείρισαν να αναζητήσουν το εξοχικό σπίτι του αδερφού της συζύγου του 68χρονου στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Βουπρασίας. Όμως μια σειρά λαθών και η άγνοια των δρόμων τους οδήγησε σε μια ερημική τοποθεσία σε ένα χωράφι όπου δεν υπάρχει δρόμος.

Σύμφωνα με το ilialive, στο τέλος του χωματόδρομου που ακολούθησαν μέσα απο το χωριό Μπόρσι, κατέληξαν σε ένα χωράφι. Προχώρησαν και έφτασαν μετά απο περίπου 800 μέτρα σε αδιέξοδο. Εκεί σταμάτησαν. Πιθανότατα να ήταν νύχτα, πιθανότατα να τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους. Εκτιμάται απο κάποια στιγμή και μετά, ο πατέρας πέθανε ή έχασε τις αισθήσεις του. Η κόρη ανησυχώντας, προσπάθησε να γυρίσει πίσω στο δρόμο που είχαν αρχικά ακολουθήσει.

Αλλά δεν τα κατάφερε! Σε απόσταση περίπου 600 μέτρων απο το σημείο που σταμάτησε το αυτοκίνητο και που μέσα στη θέση του οδηγού βρέθηκε νεκρός ο πατέρας, εντοπίστηκε και η κόρη πεσμένη στο χώμα με ένα παγούρι στα χέρια της. Κάτι η αγωνία, κάτι η ζέστη εξάντλησαν την κοπέλα που πέθανε αβοήθητη.
Το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 44χρονηΤο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 44χρονη
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που εντόπισε αρχικά την κόρη, ο Δημήτρης Τσαούσης ειδοποίησε τις Αρχές και μαζί με τους αστυνομικούς λίγο αργότερα βρήκαν και τον πατέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Ο κ. Τσαούσης πήγε προς το χωράφι του μετά απο ένα μήνα για πρώτη φορά και βρέθηκε μπροστά στο πτώμα της 44χρονης.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Τσόλκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Στεφανόπουλος, η Ιατροδικαστής Πατρών κα Τσιόλα, που απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια κατά την νεκροψία στο σημείο.

Πατέρας και κόρη βρίσκονταν για οικογενειακές διακοπές στην Ηλεία και εξαφανίστηκαν από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δουνέικων το απόγευμα της 16ης Ιουλίου.
Η οικογένεια κατάγεται από την Κύπρο και διαμένει στην Αττική, στο Ίλιον, και είχαν έρθει στην Ηλεία για καλοκαιρινές διακοπές, μαζί με την μητέρα Αγγελική Λοϊζίδου. Στην Ηλεία έφθασαν στις 2 Ιουλίου με σκοπό να παραμείνουν για 15 ημέρες και νοίκιασαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην θέση "Γούβες", μεταξύ Παλουκίου και Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων.

Όπως είχε αναφέρει η σύζυγος και μητέρα Αγγελική Λοϊζίδου, η οποία μίλησε και στην εφημερίδα "Πατρίς", την Παρασκευή 15/07, ο σύζυγός της είχε φορτώσει με τα πράγματά τους το αυτοκίνητό τους, μάρκας Hyundai χρώματος γκρι με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΝ 6884, καθώς την Κυριακή επρόκειτο να φύγουν από την Ηλεία. Το απόγευμα του Σαββάτου η κόρης της εξεδήλωσε την επιθυμία να πάει με τον πατέρα της στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στην παραλία Δουνεΐκων, καθώς είχε εσπερινό λόγω της εορτής και ήθελε να ανάψει ένα κερί.

Η μητέρα έμεινε πίσω για να μαζέψει τα τελευταία πράγματα και ο πατέρας με την κόρη, καθώς και κάποιοι ακόμη παραθεριστές που διαμένουν στο ίδιο συγκρότημα με ενοικιαζόμενα, γύρω στις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου πήγαν στην εκκλησία.
Σύμφωνα και με τη μαρτυρία των άλλων παραθεριστών, γύρω στις 9 το βράδυ που τελείωσε ο Εσπερινός, πατέρας και κόρη αναχώρησαν με το αυτοκίνητό τους από την εκκλησία, ωστόσο δεν έστριψαν στο δρόμο που οδηγεί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά συνέχισαν ευθεία για τα Δουνέϊκα και έκτοτε τα ίχνη τους χάθηκαν…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΣ ΑΠΟ ΤΟ: PatrisNews.com και Ilialive
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: