Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Eορτές Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου (φωτο)


Με την ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού Εσπερινού ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στο χωριό Μέγα Δένδρο Αιτωλίας, γενέτειρα του Αγίου.
DSC_0025Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
DSC_0030Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Κερνίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλήθος των προσκυνητών που προσήλθε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού για να τιμήσει τον Άγιο Κοσμά και να προσκυνήσει το ιερό λείψανό του, γεγονός που μαρτυρεί την πίστη και την ευλάβεια του ελληνικού λαού. 
Αναφερόμενος, ο Θεοφιλέστατος, στην ορθόδοξη αγωγή που έλαβε ο Άγιος από τους γονείς του, προέτρεψε τους σημερινούς γονείς να καλλιεργήσουν στις καρδιές των παιδιών τους την γνώση του Χριστού και να κάνουν την οικογένειά τους «κατ’ οίκον Εκκλησία». 
Τόνισε ότι ο σκοπός της ζωής του χριστιανού είναι η θέωση και ο αγιασμός και αυτό πρέπει να αγωνιζόμαστε όλοι να κατορθώσουμε, όπως κατόρθωσε και ο Άγιος Κοσμάς.
DSC_0040Επεσήμανε επίσης ότι το κήρυγμα του Αγίου Κοσμά ήταν για την μοναδικότητα της ορθοδόξου Εκκλησίας, την ομολογιακή ακρίβεια και την προσήλωση στα ορθόδοξα δόγματα. 
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. Χρύσανθος τόνισε ότι αν ζούσαμε όλοι όπως θέλει ο Θεός, τότε ο κόσμος στον οποίο ζούμε θα γινόταν ένα κόσμημα και παντού θα κυριαρχούσε το φως, αφού ο Χριστός είναι το Φως του κόσμου.
DSC_0062Με το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και την εμπεριστατωμένη ομιλία του και συνεχάρη τις αρχές της περιοχής και τον λαό του Θεού που κατέκλυσαν όλους τους χώρους της Ιεράς Μονής.
DSC_0049
DSC_0052
DSC_0024
DSC_0079
DSC_0017
DSC_0069
http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: