Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Καινούργιο: Κάτοικοι φώναξαν «όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» (φωτο & βίντεο)


Tα συνεχιζόμενα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα με πλέον πρόσφατη την θανατηφόρα παράσυρση ενός 55χρονου το πρωί της Κυριακής 21 Αυγούστου, προκάλεσαν την αντίδραση κατοίκων του χωριού, που προχώρησαν σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην «ματωμένη» , όπως την χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι εθνική οδό Αγρινίου – Θέρμου που διασχίζει το Καινούργιο και στον κόμβο που αποτελεί και την είσοδο του χωριού.

Η έλλειψη ουσιαστικής σήμανσης και άλλων μέτρων αλλά και η παραβατικότητα των οδηγών που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες είναι οι βασικοί λόγοι των τροχαίων αυτών συμβάντων.


Παρά την σοβαρότητα του θέματος πάντως, η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν περιορισμένη.Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του χωριού, έκλεισαν για λίγα λεπτά τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ 19:10 και 19:15. Τα οχήματα που κινούταν με κατεύθυνση το Αγρίνιο εκτρέπονταν από αστυνομικούς της Τροχαίας μέσα από τη Νέα Αβόρανη, ενώ εκείνα με κατεύθυνση το Καινούργιο , εκτρέπονταν από παράλληλο δρόμο.
koi-diamartyria-kainourgio1
koi-diamartyria-kainourgio2
koi-diamartyria-kainourgio3
koi-diamartyria-kainourgio8
koi-diamartyria-kainourgio5
koi-diamartyria-kainourgio6
koi-diamartyria-kainourgio7
http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: