Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αυτός είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας (φωτο & βίντεο)


Ο Λευτέρης Πετρούνιας με την μοναδική του εμφάνιση στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16,000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου,  με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση.
Σχολιάζοντας την τεράστια επιτυχία του ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό. Θέλει δουλειά, υπομονή και λίγη τύχη».
Who is who
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1990. Ξεκίνησε την καριέρα του στη γυμναστική σε μικρή ηλικία στον Πανιώνιο αλλά το 2005, στα 15 του χρόνια εγκατέλειψε προσωρινά το άθλημα και επέστρεψε σε αυτό το 2008.
Στις 12 Σεπτεμβρίου κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Γάνδη, ενώ δύο μήνες περίπου αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου, κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γκλασκώβη.
Το 2011 ξεκίνησε με τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο Κότμπους στις 12 Μαρτίου. Στη συνέχεια ήρθε η τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις 9 Απριλίου. Μετά το καλοκαίρι, ήρθαν οι πρωτιές σε τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα Ενόργανης Γυμναστικής. Αρχικά πήρε την πρώτη θέση στη Γάνδη στις 4 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια στο Μάριμπορ τερμάτισε πάλι πρώτος στις 24 Σεπτεμβρίου και έκλεισε τη χρονιά με την πρώτη θέση στην Οστράβα στις 3 Δεκεμβρίου.
Με πρώτη θέση έκλεισε και το 2012, με τον Λευτέρη Πετρούνια να κερδίζει στο Challenge Cup στην Οστράβα στις 21 Νοεμβρίου. Νωρίτερα, είχε κερδίσει πρώτες θέσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα και Challenge Cups όλη τη χρονιά. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις 27 Μαΐου κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο Πετρούνιας αναδείχθηκε πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της FIG στους κρίκους.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας επανέλαβε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις 20 Μαΐου, αλλά αυτή τη χρονιά αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σε Παγκόσμια Κύπελλα και Challenge Cups σε Λα Ρος, Γάνδη, Λιουμπλιάνα, Όσιγιεκ. O Πετρούνιας παρέλαβε επίσης έπαθλο του νικητή στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη της FIG για τους κρίκους, καθώς ήταν ο καλύτερος στο όργανό του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βάσει τον πόντων, που συγκέντρωσε στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκεκριμένα με τις προηγούμενες πρωτιές, που είχε μέσα στη χρονιά.
Το 2014 ξεκίνησε με μια δεύτερη θέση στο Challenge Cup του Κότμπους και μιατρίτη θέση στο Challenge Cup του Όσιγεκ. Στις 24 Ιουνίου, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Στις 25 Μαΐου, πήρε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην Σόφια της Βουλγαρίας. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νανίγκ της Κίνας κατέλαβε την έκτη θέση.
Στις αρχές του 2015 και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια σε μία άσκηση στους κρίκους. Η άσκηση αυτή αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας Ε, δηλαδή 0,50 βαθμούς.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε τη συγκεκριμένη άσκηση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Στις 18 Απριλίου στο Μονπελιέ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Στις 20 Ιουνίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν στο Μπακού. Στις 27 Σεπτεμβρίου κατέκτησε τοχρυσό στο Γκράν Πρι του Σομπατέλι με 16.200 βαθμούς που αποτελεί και την κορυφαία επίδοση της καριέρας του. Στις 31 Οκτωβρίου κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής, στη Γλασκώβη με 15,800 βαθμούς. Η διάκριση του δίνει και το «εισιτήριο» της απευθείας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Στις 25 Μαρτίου του 2016 ο Λευτέρης Πετρούνιας με 15.875 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα του Κατάρ. Έναν μήνα μετά, στις 21 Απριλίου 2016, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής, έγινε ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Παρέλαβε το Ολυμπιακό Φως από την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, στην Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία. Στη συνέχεια ο Πετρούνιας μεταλαμπάδευσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον δεύτερο Λαμπαδηδρόμο που είναι ο Βραζιλιάνος πρώην αθλητής του βόλεϊ Ζιοβάνι Γκάβιο. Στις 29 Μαΐου 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βέρνη της Ελβετίας. Ήταν κορυφαίος όλων στον τελικό των κρίκων με 15.866 βαθμούς. Μάλιστα, ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος αθλητής την τελευταία 20ετία, που κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο συγκεκριμένο όργανο, στον 6ο μεγάλο τελικό της καριέρας του, σε ισάριθμες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο ο Πετρούνιας - ΒΙΝΤΕΟ
Εμφανώς συγκινημένος ο Λευτέρης Πετρούνιας στάθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.
Ο Πετρούνιας στον Real Fm 97,8: Το όνειρο ήρθε
Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στον Real Fm 97,8 και τον Παναγιώτη Περπερίδη, αμέσως μετά την επιτυχία του στο Ρίο.
Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης τόνισε ότι τη στιγμή που βρέθηκε πάνω στο βάθρο είδε να περνάει μπροστά του όλη του η ζωή, ενώ μιλώντας για την προσπάθεια του, είπε ότι κατάλαβε όταν ολοκλήρωσε ότι θα πάρει μια πολύ καλή βαθμολογία.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Θα σας τα πως στα γρήγορα γιατί η μαμά Σοφία περιμένει. Όλα πήγαν καλά, τέλος καλό όλα καλά. Το όνειρο ήρθε και οι Έλληνες δείχνουν ότι έχουν τις δυνάμεις να καταφέρουν τα πάντα. Δεν μας νοιάζουν δυσκολίες, δεν μας νοιάζει τίποτα, είμαστε εδώ και είμαστε δυνατοί».
Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr
Aκούστε το ηχητικό εδώ:
H μητέρα του Πετρούνια: O Λευτέρης είναι δυνατός αθλητής και δυνατός άνθρωπος
«Ο Λευτέρης είναι σταθερός αθλητής, είναι δυνατός αθλητής, δυνατός άνθρωπος γενικότερα» , δήλωσε η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια, Σοφία, αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον γιο της στο αγώνισμα των κρίκων.
«Ευχαριστώ όλους όσους στηρίζουν το παιδί μου. Ευχαριστώ τον προπονητή του, που είναι πραγματικά σαν δεύτερος πατέρας του και ιδιαίτερα ευχαριστώ τον γιο μου, που σήμερα έκανε αυτό το μεγάλο δώρο στον πατέρα του, γιατί σαν σήμερα γιόρταζε», σημείωσε, εμφανώς συγκινημένη .
«Εγώ έζησα τη στιγμή με μεγάλη αγωνία όπως κάθε μητέρα. Η καρδιά μου είχε φύγει από τη θέση της», είπε η Σοφία Πετρούνια, σχολιάζοντας την τεράστια επιτυχία του χρυσού Ολυμπιονίκη. 

Πώς υποδέχτηκαν τον Πετρούνια στο Ολυμπιακό Χωριό - ΒΙΝΤΕΟ
Την αποθέωση γνώρισε ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας κατά την είσοδό του στο Ολυμπιακό Χωριό όπου στεγάζεται η Εθνική, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους κρίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: