Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

"Επίθεση" από τον Μεσολογγίτη Βασίλη Μπρούμα στον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου

Ευαίσθητος ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου

του Βασίλη Μπρούμα

Δεν γνωρίζουμε τα ουσιαστικά προσόντα του νέου διοικητή, κ. Δημήτρη Μιχάλη, που τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο στο Αγρίνιο. Αυτά άλλωστε στην πράξη και εκ του αποτελέσματος κρίνονται.

Εμείς στο Μεσολόγγι, όμως, οφείλουμε εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε πως,
ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε άλλων παραμέτρων, θεωρούμε πως δεν είναι σωστό ηθικά, μετά από όσα εγκληματικά έχουν συμβεί σε βάρος και του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και της πόλης ευρύτερα, να έχει τον πρώτο λόγο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, σ’ αυτό το επίπεδο, ένας Αγρινιώτης. Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα και άλλου παπά ευαγγέλιο και το προσπερνάμε επί του παρόντος, μέχρι να δούμε τον διοικητή που θα τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο μας. Εφόσον επί του παρόντος αυτά είναι τα δεδομένα μας, επ’ αυτών θα συζητήσουμε.

Είναι αλήθεια πως τα προηγούμενα χρόνια το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, πέραν των με τα άλλα νοσοκομεία κοινών δεινών του, αντιμετώπισε μια βαθύτατα χυδαία και προσβλητική συμπεριφορά και επίθεση διαρκείας από κυβερνήσεις, αγρινιώτικες διοικήσεις και κολαούζους τους. Έχουν καταλάβει πλέον οι πάντες εδώ πώς μας αντιμετώπιζαν όλοι αυτοί οι προηγούμενοι μέχρι τώρα. «Όχι απορριπτικά στο εξής», από τα πρώτα πράγματα που δηλώνει επίσημα ο κ. Δημήτρης Μιχάλης. Δοθείσης αφορμής λοιπόν, ας πιστέψουμε πως δεν πρόκειται να υπάρξει ίδια κακή συνέχεια με συμμετοχή – συνενοχή στα εγκλήματα προηγούμενων κυβερνήσεων που η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί εν προκειμένω.

Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο συγκεκριμένα. Χωρίς καμιά προκατάληψη, με πλήρη από την πλευρά μας αντικειμενικότητα, με διασταύρωση πληροφοριών και στοιχείων και εξακρίβωση από τεκμήρια που δεν αμφισβητούνται. Αρνητικό το πρώτο δείγμα γραφής του Αγρινιώτη διοικητή. Τουλάχιστον ατυχής, άστοχη και αψυχολόγητη η πρώτη ενέργειά του. Με το που ήρθε στο Νοσοκομείο, δεν απευθύνθηκε στο σύνολο των υπευθύνων και των εργαζομένων του για ενημέρωση και συνεργασία.

Πρόλαβε όμως ήδη να καλέσει ειδικευόμενη γιατρό σε απολογία. Και μόνο ο συμβολισμός αυτής της κίνησης είναι σαφής και αποκαλυπτικός, πέραν και ανεξαρτήτως άλλων επουσιωδών για το ζητούμενό μας εδώ λεπτομερειών. Θεωρούμε πως αντέδρασε πρόωρα και παρορμητικά, ως να δεχόταν επίθεση, εντούτοις, θα ήταν πραγματικά επίσης πρόωρο να αποφανθεί κανείς εκ τούτων περί αδυναμίας ηγεσίας, κακής ικανότητας κρίσης και εσφαλμένων προτεραιοτήτων. Άλλωστε εμείς επιθυμούμε διακαώς να διαψευστούμε επ’ αυτών και να χαρούμε με τα ακριβώς αντίθετα. Ίδωμεν.

Ο ίδιος θεωρεί πάντως ότι έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στήριξης της «μονάδας» και των υγειονομικών της με το θέμα του κλιματισμού. Θεωρεί επίσης, προχωρώντας στην ψυχανάλυση, πως στο Μεσολόγγι έχουμε μια «αίσθηση απόρριψής» μας από προηγούμενες διοικήσεις με αντίστοιχα αντανακλαστικά. Δηλώνει πως ο ίδιος δεν είναι εχθρικός προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και τους εργαζόμενούς του, ωστόσο δείχνει και είναι πραγματικά ξένος προς αυτό. Δηλώνει επίσης υποψιασμένος ότι τόσο η συνεργασία με κάποιους υγειονομικούς – κυρίως σε θέσεις ευθύνης – όσο και ο προγραμματισμός σε δράσεις της Ν.Μ.Μεσολογγίου πάσχει Και πάσχει βαρέως. Τον νοιάζει για την εικόνα, αυτό είναι καλό, αλλά όχι αρκετό.

Ο κ. Μιχάλης, παρόλα όσα, δημιουργεί μια θετική αίσθηση και προσδοκία, αναφερόμενος σε σύστημα αξιών και απαιτήσεις της ηθικής τάξης. Μιλάει για σεβασμό και αξιοπρέπεια των πολιτών. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τα στοιχεία αυτά γι’ αυτό επιθυμούμε να συμβάλουμε θετικά στο επιζητούμενο έργο ως προς το Νοσοκομείο μας.

Οι αρχές λοιπόν, το σύστημα αξιών, η ηθική τάξη, η αξιοπρέπεια, όλα όσα πιστεύει και προβάλλει ο κ. Μιχάλης απαιτούν:

  • Να αναφέρεται σε κάθε περίπτωση, ιδίως στα έγγραφα, ορθά το κανονικό όνομα του Νοσοκομείου ως «Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», όπως έχει αποφανθεί σχετικά πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Να επιστρέψουν στις θέσεις τους στο Νοσοκομείο οι 16 εργαζόμενοί του, ρουσφετολογικά μετακινηθέντες από αυτό
  • Να υποστηρίξει το πάνδημο αίτημα της μη ενοποίησης των δύο Νοσοκομείων και των ξεχωριστών Οργανισμών τους
  • Να φροντίσει για μόνιμο προσωπικό και όχι εποχιακό, οι ανάγκες του Νοσοκομείου δεν είναι εποχιακές
  • Να συμπαραταχθεί με τον αγώνα των εργαζομένων και όλων των φορέων και πολιτών της περιοχής για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
  • Να γνωρίζει ότι η αντιδημοκρατική διαδικασία εκλογής εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ, με τον αποκλεισμό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, δεν νομιμοποιεί τον αντίστοιχο εκπρόσωπο σ’ αυτό

Ταυτόχρονα, οι όποιες αποφάσεις του να δείχνουν σεβασμό, να δικαιώνουν, να τιμούν την πλούσια ιστορία του Νοσοκομείου μας και να καταξιώνουν το θεσμό της διοίκησης. Μετά τις μαύρες μέρες που έζησε το Νοσοκομείο μας τα τελευταία χρόνια, ζητάμε δικαιοσύνη και αποκατάσταση των πάσης φύσεως προκληθεισών βλαβών σ’ αυτό.

Σχετικά με το κληροδότημα «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», πέρα από το υποχρεωτικό όνομα του Νοσοκομείου με τον ίδιο τίτλο, να συμβάλει στην αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης και της νομιμότητας στην πόλη μας και στο Νοσοκομείο ώστε να γίνεται σεβαστή η βούληση των Ευεργετών. Και κάτι τελευταίο επί του παρόντος. Να διερευνήσει, ποια πολιτικά «λαμόγια» ευθύνονται για την κατασκευαστική υπέρβαση με τον εντελώς άσκοπο, άχρηστο και απρόβλεπτο 4ο όροφο που προστέθηκε ετσιθελικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με το τεράστιο κόστος και την αντίστοιχη χρέωση του δημοσίου και του ελληνικού λαού. Και να πράξει αναλόγως. Να φροντίσει, επίσης, να λήξει η «κατάληψη» του 3ου ορόφου του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από το ΠΕΔΥ.

Μακάρι η αποκατάσταση της ζημιάς του κλιματιστικού του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που ρυθμίζει ψύξη – θέρμανση, στην οποία συνέβαλε ο εξ Αγρινίου ορμώμενος κ. Δημήτρης Μιχάλης, να συμβολίζει και να σηματοδοτεί σε κάθε περίπτωση, και μετά την τοποθέτηση διοικητή εδώ, μια πραγματική αλλαγή κλίματος στις σχέσεις συνεργασίας, πέρα από την ψυχρότητα, τις καυτές καταστάσεις με καζάνια οργής που βράζουν και την εχθρότητα του παρελθόντος. Αν και το ζήτημα αυτό είναι αρκούντως πολυπλοκότερο και δυσκολότερο από το κλιματιστικό και απαιτεί αυτονόητα αυξημένα προσόντα, ιδιαίτερες ικανότητες και υψηλή τέχνη διοίκησης. Για να δούμε όμως τι θα δούμε.

Το κείμενο δημοσιεύεται σήμερα στα site aixmi-news.gr/ και onairnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: