Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Kινηματογραφική ληστεία το μεσημέρι στην τράπεζα Πειραιώς στην Κηφισίας (φωτο)

Ενοπλοι που φορούσαν μάσκες Ελλήνων πολιτικών άνοιξαν τις θυρίδες με τρυπάνια!

- "Μυρίζει" τρομοκρατία η ληστεία στην τράπεζα Πειραιώς!
- Τέσσερις ένοπλοι δράστες "μπούκαραν" στην τράπεζα με μάσκες, κράτησαν 13 ομήρους και άδειασαν τα χρηματοκιβώτια

- Άνοιξαν τις θυρίδες με τρυπάνια και είναι άγνωστο το ύψος της λείας τους
- Ενδέχεται να άκουγαν τις κινήσεις της Αστυνομίας μέσω των ασυρμάτων της!
- Σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί, ενώ τις έρευνες παρακολουθεί στενά και η Αντιτρομοκρατική
- Δείτε φωτογραφίες από το σημείο



Ένοπλη ληστεία μέσα στο... καταμεσήμερο και μάλιστα "μια ανάσα" από το στρατηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή τα κεντρικά κτίρια της ΓΑΔΑ.

Και μόνο η δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά και το ότι οι δράστες κρατούσαν πιστόλια και υποπολυβόλα, έχουν κάνει τις αρχές να θεωρούν πως η υπόθεση σχετίζεται με την τρομοκρατία. Ένα ακόμη... στοιχείο είναι πως οι δράστες φορούσαν χιουμοριστικές μάσκες Ελλήνων πολιτικών!

Το χρονικό της κινηματογραφικής ληστείας
Όλα έγιναν λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν τέσσερις άνδρες εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας, στους Αμπελόκηπους.

Οι άνδρες ήταν όλοι οπλισμένοι, κρατώντας πιστόλια και υποπολυβόλα και "μπούκαραν" στην τράπεζα λίγο πριν κλείσει. Κράτησαν ομήρους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πολίτες για δύο ολόκληρες ώρες, περιμένοντας να τους ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια.
Οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό όταν τελικά άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και στη συνέχεια διέφυγαν από το σημείο πεζοί!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr,  είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες να συννενοούνταν μέσω ενδοεπικοινωνίας, αλλά και το να είχαν πρόσβαση σε ασυρμάτους της αστυνομίας και να άκουγαν τις κινήσεις της!

Εδώ να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολύ συχνές περιπολίες αστυνομικών, καθώς όπως προαναφέραμε, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας βρίσκεται το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Άνοιξαν και τις θυρίδες!
Η τελευταία εξέλιξη είναι πως οι τέσσερις αδίστακτοι ένοπλοι δράστες, κατέβασαν τους υπαλλήλους της τράπεζας στο υπόγειο και απαιτούσαν να μάθουν που είναι οι θυρίδες!

Όταν οι υπάλληλοι τους οδήγησαν στο σημείο, δύο από τους δράστες τους ανέβασαν και πάλι στο ισόγειο, ενώ οι άλλοι δύο έμειναν πίσω και άνοιξαν τις θυρίδες με τρυπάνια, κάτι που ίσως σημαίνει πως η λεία τους θα "εκτοξευθεί" σε αστρονομικά νούμερα!

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν καρέ- καρέ τα πλάνα που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας, ελπίζοντας να μπορέσουν να οδηγηθούν στους δράστες.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου - Κώστας Στάμου
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: