Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Βαθυαβάλι: Η πανέμορφη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας (φωτο & βίντεο)


Μια πανέμορφη παραλία στα όρια της γραφικής κωμόπολης Παλαίρου και πολύ κοντά στην Βόνιτσα έχει δημιουργηθεί τα τελευταία τρία χρόνια με την επωνυμία Βαθυαβάλι.

Παρ ότι η πρόσβαση σε ορισμένα σημεία είναι δύσκολη εν τούτοις χιλιάδες επισκέπτες από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και των όμορων νομών την επισκέπτονται και απολαμβάνουν την υπέροχη θεά την καταγάλανη θάλασσα με την απέραντη αμμουδιά.

Παράλληλα δε εκατοντάδες σκάφη ελληνικά και ξένα κατακλύζουν τον όρμο για μια βουτιά και ένα καφέ , είναι δε τόση μεγάλη η προσέλευση (των σκαφών) που τα πληρώματα τους αναγκάζονται να πλησιάζουν πολύ κοντά στην ακτή με αποτέλεσμα το λιμεναρχείο Λευκάδος(που έχει την εποπτεία της περιοχής) να επεμβαίνει πολλές φόρες.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους επισκέπτες-λουόμενους να απολαμβάνουν αμέριμνοι το μπάνιο τους , παρ ότι οι συνθήκες είναι επικίνδυνες έως απαγορευτικές για τους κολυμβητές.

Η διαδρομή για το τελικό προορισμό είναι εύκολη και πολύ πρόσβαση , πλην ορισμένων πολύ μικρών σημείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον οποιονδήποτε να την επισκεφτεί.

Δείτε φωτογραφίες του Χρήστου Μπόνη από τη Eurokinissi:






sinidisi.gr

“Bαθυαβάλι: Η ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας”

Τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη…

Λίγα χιλιόμετρα από την Πάλαιρο περνώντας την Πογωνιά φθάνουμε στην ομορφότερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας.

Το Βαθυαβάλι, βρίσκεται μετά τον Αι Γιάννη και το Βαρκό, και μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν αποκομμένο και ήταν γνωστό μόνον στους ιστιοπλόους, αφού είναι ένα ήρεμο απάγκιο για τα τουριστικά σκάφη.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, άρχισε να συγκεντρώνει καλές γνώμες και να προσελκύει όλο και περισσότερο κοινό, γεγονός που έκανε τους ντόπιους να νοικοκυρέψουν τη παραλία και να την αναδείξουν.

Πλέον, ο δρόμος είναι προσβάσιμος και με μικρή δυσκολία οδηγεί στην πανέμορφη παραλία, με τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βότσαλο. Ο επισκέπτης όταν βουτάει στα νερά, στο Βαθυαβάλι, μαγεύεται και δεν θέλει να βγει λεπτό έξω…

Τελευταία, η παραλία έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση, συνεχώς ανεβαίνει το όνομά της και σίγουρα ανταγωνίζεται ακόμη και μερικές από τις καλύτερες και φημισμένες παραλίες της γειτονικής Λευκάδας.

Ίσως το ακόλουθο βίντεο να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι εννοούμε…



http://iaitoloakarnania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: