Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Γιορτάζει η Αρχόντισσα της Ρούμελης,η Παναγία η Προυσιώτισσα (φωτο & βίντεο)


Εμείς οι 'Ελληνες στα δύσκολα καταφεύγουμε στα Θεία!
Οταν όλα πάνε καλά κανένας μας δεν θυμάται ούτε το Χριστό,ούτε την Παναγία!Μόλις όμως τα πράγματα ξεφύγουν από τα ανθρώπινα όρια αυθόρμητα προβάλει το θρησκευτικό μας συναίσθημα.


Πόσες φορές δεν είπαμε "βοήθα Παναγιά μου"!

Και τώρα σε τούτες τις δύσκολες ώρες,που περνάμε ως άτομα αλλά και ως χώρα,ίσως η  μόνη πραγματική  βοήθεια μπορεί να έρθει από ψηλά.


Η Παναγία η Προυσιώτισσα,η επονομαζόμενη και Αρχόντισσα της Ρούμελης, που γιορτάζει σήμερα ας βάλει το χέρι της κι ας κάνει ένα ακόμα θαύμα!

Το μοναστήρι της Παναγίας βρίσκεται σ' ένα καταπληκτικό μέρος (απ' όπου κι όλες οι φωτογραφίες μας που βλέπετε) στον Προυσσό της Ευρυτανίας,περίπου 30 χλμ από το Καρπενήσι και 70 χλμ από το Αγρίνιο.Και οι δύο διαδρομές είναι καταπληκτικές!

Διαβάστε εδώ την ιστορία της Παναγίας της Προυσιώτισσας  κι εδώ ένα από τα πολλά θαύματά της,με το οποίο σώζει το Αγρίνιο!

Ακολουθεί το πολυσέλιδο αφιέρωμα από το ένθετο Επτά Ημέρες της Καθημερινής στις 15 Αυγούστου 1999,που επίσης "δανειστήκαμε" από το εξαιρετικό μπλογκ Αγρίνιο... γλυκές μνήμες

(Για την καλύτερη ανάγνωση του αφιερώματος πατήστε στις λέξεις ΠΡΟΥΣΟΣ ή scribd για ν' ανοίξει καινούργια σελίδα και κει πατήστε zoom,ώστε το κείμενο να είναι ευανάγνωστο σε πλήρη οθόνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: