Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Φωτορεπορτάζ από τα "ΘΕΣΤΙΑ 2016"


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Καινούργιο οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "ΘΕΣΤΙΑ 2016",που έριξαν αυλαία την Κυριακή το βράδυ.

Λίγο μετά τις 21:00 ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Στις 21:30 έγινε η παρέλαση αλόγων σε κομμάτι του κεντρικού δρόμου και στην συνέχεια τα άλογα και οι αναβάτες τους κατέληξαν στον χώρο των εκδηλώσεων.Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι απονομές επάθλων στους νικητές του τουρνουά τάβλι,του τουρνουά ποδοσφαίρου
5Χ5 Κ15(Παναιτωλικός) και junior(Ακαδημία Θέρμου) και των νικητών του δρόμου "ΘΕΣΤΙΕΩΝ".


Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των ενηλίκων των Π.Σ Καινουργίου "Οι Θεστιείς" και "Οι Ρουμελιώτες".

Με σύντομο χαιρετισμό και ευχαριστίες έγινε η επίσημη λήξη των εκδηλώσεων.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Θεστιέων και πρώην Δήμαρχος Καινουργίου κ.Βασίλης Φουντούλης πραγματοποίησε ομιλία-ενημέρωση με θέμα "Ο Θέστιος και εμείς οι Θεστιείς".

Στην ομιλία έγινε ιστορική αναδρομή στην πορεία των Θεστιέων και τον Θέστιο ,μέχρι να εξελιχθούν  οι Θεστιείς στην σύγχρονη μορφή τους.

Αμέσως μετά στην σκηνή ανέβηκε το μουσικό σχήμα του Ανοιχτού Θεάτρου Αγρινίου "Τα μπιρμπίλια"όπου ο Θανάσης και η Μαρία Μπλέτσα ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου και ακολούθησε γλέντι με μουσική από D.J

Παράλληλα λειτούργησε για τελευταία ημέρα η Έκθεση ,φωτογραφίας,Ελληνικών γραμματοσήμων,Ελληνικών νομισμάτων και Ελληνικών βιβλίων δημοτικού σχολείου.Από την Δημοτική Αρχή παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Ευθύμιος Γρίβας,η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου κα.Ανθούλα Μακρή,δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του τοπικού Δ.Σ

Το kainourgiopress ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία τους έτερους χορηγούς επικοινωνίας olatagoal.gr και το agriniolike.gr.


Κατηγορία Ανδρών:
1.Καρέτσος Ιωάννης
2.Κόκκαλης Γεώργιος
3.Βλαχόπουλος Ιωάννης

================================================


Κατηγορία Γυνακών
1.Μαραγιάννη Χριστίνα
2.Κατσαρέου Ειρήνη
3.Βασιλείου Νεκταρία-ΑΜΣ ΠΥΓΜΗ Παναιτωλίου
-=========================================================Κατηγορία Εφήβων
1.Κόκκαλης Αλέξανδρος
2.Κόκκαλης Χριστόφορος
3.Καραντζίνης Λάμπρος,
==============================================


Κατηγορία Νεανίδων
Μπλέτσα Μαρία
=============================================


Κατηγορία Παίδων
1.Μπεκούλης Δημήτριος- ΑΜΣ ΠΥΓΜΗ Παναιτωλίου
2.Ντζάλας Παναγιώτης
3.Φλωρόπουλος Ιωάννης
=============================================Κατηγορία Κορασίδων
1.Μπεκούλη Αθανασία- ΑΜΣ ΠΥΓΜΗ Παναιτωλίου
2.Καραθάνου Ευγενία
3.Πναγιωτοπούλου Ιωάννα

===============================================


Μάγεψε το νεανικό σχήμα "Μπιρμπίλια"του Ανοιχτού Θεάτρου Αγρινίου στην τελετή λήξης για τα "ΘΕΣΤΙΑ 2016" στο Καινούριο.
Με έντονο άρωμα "Καινουργίου" η Μαρία Μπλέτσα και ο Θανάσης Μπλέτσας ερμήνευσαν χθες παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια που εντυπωσίασαν το κοινό το οποίο τους χειροκρότησε θερμά.

Εκτός από τους δύο Καινουργιώτες καλλιτέχνες τα "Μπιρμπίλια" αποτελούν οι: Ανδρέας Φούκας- κλαρίνο, Πάνος Ζαχαράκης-κιθάρα, Βασίλης Νταβράζος -λαούτο, Πάνος Νταβράζος- τουμπερλέκι.

Ο πρόεδρος του Ανοιχτού Θεάτρου Αγρινίου κ.Λάζαρος Τσόλκας που έδωσε το παρόν και προηγούμενες ημέρες στο Καινούργιο,δήλωσε υπερήφανος στο kainourgiopress ότι τα "Μπιρμπίλια"για πρώτη φορά εμφανίζονται εκτός της πόλης του Αγρινίου και ότι τα παιδιά καθημερινά προσπαθούν να βελτιώνονται ώστε να συνεχιστεί αυτή η πολύ αξιόλογη προσπάθεια.

από http://kainourgiopress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: