Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Νίκη-οξυγόνο για τον Παναιτωλικό στην Ξάνθη με 0-1


Η νίκη-οξυγόνο στα Πηγάδια αναπτέρωσε για τα καλά τις ελπίδες του Παναιτωλικού για παραμονή
Έμελε να περάσουν έντεκα ολόκληρες αγωνιστικές και να μπει για τα καλά η θηλειά στο λαιμό του για να μπορέσει να θυμηθεί το χρώμα της νίκης ο Παναιτωλικός. Η αγρινιώτικη ομάδα παίζοντας κυριολεκτικά απόψε ένα αγώνα επιβίωσης στα Πηγάδια πήρε παλλικαρίσια νίκη απέναντι στην ομάδα της Ξάνθης και ανάσανε βαθμολογικά αναπτερώνοντας κατά πολύ τις ελπίδες της για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.
Η ομάδα του Τάκη Λεμονή κατάφερε να κλείσει καλά τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Τσενάμο και σκοράροντας σε μια από τις ξαφνικές της αντεπιθέσεις απέδρασε από την ακριτική πόλη με το χρυσό τρίποντο που της έδωσε οξυγόνο για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και παράλληλα ανέβασε κατά πολύ και το πεσμένο ηθικό των παικτών οι οποίοι στην πιο κρίσιμη μάχη του πρωταθλήματος αποδείχθηκαν τελικά πολύ σκληροί για να πεθάνουν…
Ακαλέ, Άντι και 0-1!

Ο Άντι σκοράρει (ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)
Εκπλήξεις επεφύλασσε τελικά ο Τάκης Λεμονής στον καταρτισμό της αρχικής ενδεκάδας του Παναιτωλικού. Ο έμπειρος κόουτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με το Γκόλια στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Άντι σε ρόλο αριστερού επιθετικού. Το ρίσκο του «σερ» όμως βγήκε τελικά σε καλό και ο κ. Λεμονής δικαιώθηκε στο απόλυτο γι’αυτή του την επιλογή μιας και ο Άντι ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης.
Το ματς ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να δείχνει σφιχτός και θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά του προσπαθώντας παράλληλα να απειλήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις έχοντας μπροστά τους γρήγορους Καμαρά, Άντι και Ακαλέ.

Πανηγύρια για τη μεγάλη νίκη (ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)
Η Ξάνθη προσπάθησε από την πλευρά της να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού, φάνηκε όμως από την αρχή του αγώνα ότι αρκετοί παίκτες της ακριτικής ομάδας βρίσκονταν σε κακή βραδιά με αποτέλεσμα οι όποιες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων να δείχνουν εντελώς αναιμικές και την αγρινιώτικη άμυνα να εξουδετερώνει τους όποιους κινδύνους.
Με τους Θεοδωρίδη και Ρότσα να προσπαθούν να βγάλουν τις κατάλληλες κάθετες προς την αντίπαλη εστία ο Παναιτωλικός προσπαθούσε-χωρίς επιτυχία- να φανεί απειλητικός μπροστά από την εστία του Βιβιανί, έμελε όμως το μοναδικό γκολ της συνάντησης να προέλθει από μια εξαιρετική προσωπική ενέργεια και σέντρα του Ακαλέ στο κεφάλι του προωθημένου Άντι ο οποίος αφού κατάφερε και τρύπωσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τα «καναρίνια».
Τα λίγα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πέρασαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, σε ένα ημίχρονο που παίχτηκε πολύ μέτριο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες αλλά ο Παναιτωλικός είχε την ουσία και το υπέρ του αποτέλεσμα.
Κράτησε το πολύτιμο γκολ ως το τέλος και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη

ο Τάκης Λεμονής (ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)
Με σαφή διάθεση να διαφυλάξει το πολύτιμο 1-0 μπήκε ο Παναιτωλικός στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στο τερέν. Οι παίκτες του Τ. Λεμονή –αν και ο ίδιος τους παρότρυνε να μην κλείνονται στην άμυνα- λειτουργώντας περισσότερο με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, έδωσαν χώρο στη γηπεδούχο ομάδα φροντίζοντας παράλληλα να περιορίσουν τους κινδύνους μπροστά από τη δική τους εστία. Το έργο των γηπεδούχων δυσκόλεψε περισσότερο από το 55’ και μετά όταν ο Μπέρτος είδε-σωστά- την κόκκινη κάρτα του Δελφάκη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.
Ο Παναιτωλικός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο δίνοντας χώρους και κατοχή μπάλας στους γηπεδούχους και προσέχοντας ιδιαίτερα την άμυνά του ενώ η Σκόντα αν και με δέκα παίκτες στο τερέν συνέχιζε να πιέζει αλλά μάλλον ανούσια μιας και ο δαιμόνιος σήμερα Μαρσελίνιο δεν είχε άξους συμπαραστάτες δίπλα του και η απουσία του Μαρκόφσκι ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής.

ΦΑΣΗ με τον Θεοδωρίδη (ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ)
Με τον Ονουάτσι να χάνει μοναδική ευκαιρία να «κλειδώσει» τον αγώνα και το χρόνο να κυλάει τα τελευταία λεπτά έδειχναν βασανιστικά για τον Παναιτωλικό, η εξαιρετική λειτουργία της αμυντικής του γραμμής όμως δεν επέτρεψε μεγάλους κινδύνους μπροστά από την εστία του Τσενάμο και το τελευταίο λυτρωτικό σφύριγμα του Δελφάκη βρήκε όλους τους παίκτες του Παναιτωλικού να γίνονται ένα κουβάρι μαζί με τον πάγκο της ομάδας και να πανηγυρίζουν αυτή την τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη.
Πολύ σκληρός για να πεθάνει

φωτο ΔΕΡΒΙΣΗΣ
Ο Παναιτωλικός με τη σημερινή του νίκη στα Πηγάδια απέδειξε ότι είναι τελικά πολύ σκληρός για να πεθάνει. Με όλα τα προγνωστικά κόντρα, την ψυχολογία πολύ χαμηλά και όλα προηγηθέντα με ανακοινώσεις και το όλο κλίμα στην Ξάνθη εναντίον του «πρώην» Τάκη Λεμονή, η αγρινιώτικη ομάδα κατάφερε απόψε να κάνει την υπέρβαση κατακτώντας ένα τεράστιο «διπλό» που της δίνει άλλο αέρα πλέον στο δύσκολο δρόμο της παραμονής. Από την άλλη ο προπονητής του Παναιτωλικού ρίσκαρε τα μέγιστα στο σημερινό σχήμα που παρέταξε την ομάδα και δικαιώθηκε στο απόλυτο κάτι που σημαίνει ότι του αναλογεί μεγάλο μερίδιο από τη σημερινή επιτυχία.
Η αγρινιώτικη ομάδα δεν έθελξε κανέναν με την απόδοσή της, αλλά στην παρούσα φάση αυτό που μετράει και έχει μοναδική και τεράστια σημασία είναι το αποτέλεσμα και σε αυτό απόψε η αγρινιώτικη ομάδα πήρε άριστα.
Ο Παναιτωλικός πάει πλέον με άλλη ψυχολογία στα επόμενα ματς-τελικούς και οι παίκτες αποκτώντας ξανά τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση μπορούν στο τέλος να τα καταφέρουν.
Να εξαργυρώσει το σημερινό «διπλό» με νίκη στο επόμενο ματς «εξάποντο παραμονής»

ΦΩΤΟ ΔΕΡΒΙΣΗΣ
Χρόνος για πανηγύρια δεν υπάρχει και ήδη στον Παναιτωλικό πρέπει να σκέφτονται από τώρα τον επόμενο αγώνα-τελικό που θα δώσουν οι κιτρινομπλέ στο Αγρίνιο απέναντι στον Εργοτέλη. Η σημασία του συγκεκριμένου αγώνα είναι τεράστια και αν δει κανείς τη βαθμολογία των δύο ομάδων εύκολα το αντιλαμβάνεται.
Ο Παναιτωλικός οφείλει την επόμενη αγωνιστική να εξαργυρώσει τη σημερινή του μεγάλη νίκη με ένα ακόμα τρίποντο κόντρα στους κρητικούς παίρνοντας κι άλλη βαθμολογική ανάσα και αποκτώντας παράλληλα πλεονέκτημα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας με την ομάδα του Ν. Καραγεωργίου.
Η σημασία του ερχόμενου αγώνα είναι τεράστια και θα κρίνει κατά πολύ την παραμονή του Παναιτωλικού στα μεγάλα σαλόνια και αυτό που οφείλει να κάνει πλέον ο Παναιτωλικός είναι να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα κερδίζοντας ένα αγώνα «εξάποντο» που θα κρίνει πάρα πολλά όσον αφορά την τελική κατάταξη στη βαθμολογία.
Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του κ. Δελφάκη ο οποίος ελέγχεται ουσιαστικά μόνο για μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο σε φάουλ του Ντολεζάι εκτός περιοχής στον αντίπαλό του που ο διαιτητής δεν είδε. Σωστά αποβάλει τον Μπέρτο της Ξάνθης για αντιαθλητικό φάουλ στο Μητρόπουλο.
Συνθέσεις:
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (74’ Πλατέλλας), Πόι (46’ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Καζάκης (46’ Σουάνης).
Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Ντολεζάι, Κούσας, Σιόντης, Αντι (65’ Μουμίν), Μητρόπουλος, Ρότσα, Ακαλέ (46’ Ονουάτσι), Θεοδωρίδης (88’ Καραμαλίκης), Καμαρά.
Π.Κ.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: