Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Στους ρυθμούς των ρίχτερ χορεύει το Αγρίνιο


Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις έχουν αναστατώσει το Αγρίνιο και τις γύρω περιοχές,προς τα δυτικά κυρίως,πέριξ της λίμνης του Οζερού.
Οι σεισμοί ξεκίνησαν από τις 6:26 το απόγευμα,στην περιοχή της Λεπενούς μεγέθους 2,8 ρίχτερ και με εστιακό βάθος μόλις 8 χιλιομέτρων.Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετοί από 2,8 ρίχτερ μέχρι 3,4!
Οι δονήσεις ήταν ασθενείς αλλά το μικρό εστιακό τους βάθος,από 2 μέχρι 10 χλμ,βοηθάει στο να γίνονται έντονα αισθητοί και εξ΄αυτού να προκαλείται ανησυχία στους κατοίκους.
Οπώς φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα αλλά και στην πρώτη φωτογραφία όλοι οι σεισμοί είχαν διαφορετικό επίκεντρο,μια νοητή ευθεία από τα Καλύβια που περνάει τα Οχθιά και φτάνει στην Κυψέλη γύρω από τη λίμνη του Οζερού.
Η τελευταία δόνηση σημειώθηκε 8 χλμ νότια από τις Φυτείες (18 χλμ δυτικά του Αγρινίου) στις 21:39 ήταν 3,2 ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 1 χλμ.Η πιο μεγάλη δόνηση ήταν 3,4 ρίχτερ και σημειώθηκε στις 20:54 στο Στράτο με εστιακό βάθος 2 χλμ.Το φαινόμενο παρακολουθείται από τους σεισμολόγους και δεν εμπνέει ανησυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: