Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Βασίλης Πατρώνης (Yπ. Βουλευτής Αιτ/νίας με την ΔΗΜ.ΑΡ.) - Ποιος είμαι και τι θέλω


Ποιος είμαι και τι θέλω: 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο. Σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Παρίσι). Σήμερα είμαι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και Συντονιστής στη Θεματική Ενότητα «Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία της Ευρώπης» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Αν και έντονα πολιτικοποιημένος από τα χρόνια της εφηβείας μου και με ενεργή δράση στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης, σταδιακά άρχισα να απέχω από την «πολιτική» όσο αυτή ταυτιζόταν με το λαϊκισμό, την αναξιοκρατία και τις πελατειακές εξυπηρετήσεις. Επικεντρώθηκα στην πανεπιστημιακή έρευνα – που εξαιτίας της ειδικότητάς μου ήταν ούτως ή άλλως «πολιτική» – και σε στοχευμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα παιδείας, περιβάλλοντος, πολιτισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συγκυρία της σημερινής κρίσης και η συγκρότηση της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με ξαναφέρνουν στο επίκεντρο της πολιτικής δραστηριοποίησης. Σήμερα, δεν είναι εποχή για να κάθεται κανείς σπίτι του και να κάνει κριτική εκ του ασφαλούς. Για το λόγο αυτό στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά στην Αιτωλοακαρνανία. 

Τι προτείνω:
-Αποκατάσταση της νομιμότητας παντού - αρχίζοντας από την ασυδοσία των ισχυροτέρων.
-Ανασυγκρότηση του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών.
-Δίκαιη κατανομή των βαρών και προστασία των αδυνάτων.
-Μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή και στη φοροκλοπή.
-Προετοιμασία της ανάπτυξης με σταθερούς και δίκαιους κανόνες.
-Για μια οικονομία που ανταμείβει την υγιή επιχειρηματικότητα, επενδύει στους εργαζόμενους και σέβεται το περιβάλλον.
-Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ευθύνης, όπου οι κανόνες της κοινής συμβίωσης γίνονται σεβαστοί από όλους.
Πως βλέπω τις εκλογές που έρχονται
Βγαίνουμε από μια εποχή πλαστής ευδαιμονίας με δανεικά. Πληρώνουμε τις συνέπειες της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων. Η προηγούμενη εποχή άφησε στο πέρασμά της συντρίμμια: οργή και αγανάκτηση, φόβο και βία, φτώχεια και ανεργία.
Δεν έχουν όμως χαθεί τα πάντα. Υπάρχει μέλλον για τη χώρα, για εμάς και τα παιδιά μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά δεν είναι αδιάβατος. Αρκεί να συνδέσουμε το ατομικό συμφέρον του καθένα μας με το κοινό συμφέρον όλων μας. Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας. Ας μην τη σπαταλήσουμε.
Σε αυτές τις εκλογές υπόσχονται να μας σώσουν εκείνοι που μας οδήγησαν στην καταστροφή.Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα για να διευρύνουν την κομματική τους επιρροή τους και αφού μας οδήγησαν στο Μνημόνιο, τώρα ζητούν πάλι την ψήφο μας. Επιχειρούν να μονοπωλήσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας χωρίς να δείχνουν ειλικρινή διάθεση να αλλάξουν πολιτική συμπεριφορά και χωρίς να προβάλουν κάποιο ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Απέναντι στην πολιτική της απαρέγκλιτης εφαρμογής του Μνημονίου και του «ναι σε όλα» στην Τρόϊκα, η Αριστερά του στείρου καταγγελτισμού και του «όχι σε όλα» (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) αντιπροτείνει την πολιτική της μονομερούς καταγγελίας της σύμβασης χρηματοδότησης και της στάσης πληρωμών, που αντικειμενικά «κλείνει το μάτι» στη δραχμή. Η πολιτική πρόταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ φιλοδοξεί να αποτελέσει τον τρίτο δρόμο υπέρβασης της κρίσης και του Μνημονίου και δημιουργικής φυγής προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης .
Για μια προοδευτική, αριστερή διέξοδο απο την κρίση, για την σταδιακή απεμπλοκή απο τα απαράδεκτα μέτρα του μνημονίου, για την Ελλάδα στην Ευρώπη με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια !
Σημ.Γηγενή Αγρινιώτη:Δεν είναι στις προθέσεις μας να δώσουμε γραμμή σε κανέναν αναγνώστη μας για το τι και ποιον θα ψηφίσει την Κυριακή.Γι' αυτό και δεν παρουσιάσαμε μέχρι σήμερα τις απόψεις και τις θέσεις κανενός κόμματος ή υποψηφίου παρότι το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο κατακλύζεται από δελτία τύπου.
Η εξαίρεση γίνεται για το Βασίλη Πατρώνη,ο οποίος είναι φίλος,συγγενής,επιστήμονας με παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην περιφέρεια.Και κάτι ακόμα:είναι γιός παλιού αγωνιστή που πέρασε  από την Μακρόνησο και διώχτηκε από την υπηρεσία του για τα φρονήματά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: