Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

«Φιλί ζωής» από το Μεσολόγγι στην Κάσο!


56χρονος δημοτικός υπάλληλος από το Μεσολόγγι, ζήτησε να αποσπαστεί στον μοναδικό δήμο της χώρας που λειτουργεί… χωρίς κανέναν εργαζόμενο!
Δημόσιο ευχαριστώ από την Δήμαρχο Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη, πρώην Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας
Το φιλί της ζωής, στον πολύπαθο Δήμο Κάσου, δίνει ο 56χρονος Δημοτικός Υπάλληλος Μεσολογγίου Ηλίας Βίλλιος, ο οποίος κατέθεσε αίτηση απόσπασης για μετακίνησή του στο Ακριτικό νησί του Αιγαίου. Ο Δήμος Κάσου κατέχει μια δυσάρεστη παγκόσμια πρωτιά, καθώς είναι ο μοναδικός Δήμος που λειτουργεί… χωρίς κανέναν Δημοτικό Υπάλληλο, μιας και έφυγε και ο τελευταίος! Η Δήμαρχος Κάσου, πρώην Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας την περίοδο 1990 – 1992, Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη, είχε απευθύνει δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδιο, καθώς στο νησί δεν μπορούν να γίνουν ούτε τα απλά καθημερινά.
Ο μόνος τρόπος για άμεση αντιμετώπιση του θέματος , είναι η απόσπαση κάποιων υπαλλήλων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή από Δήμους της Δωδεκανήσου, έστω για λίγους μήνες και εκ περιτροπής, ώστε με τρεις υπαλλήλους να λειτουργήσει, τουλάχιστον η ταμειακή υπηρεσία, μέχρις ότου καλυφθούν οι θέσεις από μόνιμους υπαλλήλους. Οι θέσεις αυτές έχουν εγκριθεί από τον υπουργό Εσωτερικών, πλην όμως η διαδικασία του ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα επεσήμανε η κ. Σορώτου-Τσανάκη.
Ο 56χρονος Δημοτικός Υπάλληλος Ηλίας Βίλλιος
Δεν υπάρχει πλέον κανείς υπάλληλος ούτε για το Δημοτολόγιο, ούτε για το μητρώο αρρένων, ούτε για την έκδοση ενταλμάτων προς εξόφληση των υποχρεώσεων του Δήμου. Για παράδειγμα πρέπει να πληρωθεί η ΔΕΗ για να εγκατασταθεί ρεύμα στα νέα αντλιοστάσια νερού, απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι τέσσερις γεωτρήσεις που έγιναν επιτυχώς προ μηνών, εξασφαλίζοντας άφθονη διαθεσιμότητα νερού στους κατοίκους της Κάσου. Το μεγάλο αυτό επίτευγμα κινδυνεύει να πάει χαμένο, διότι καθώς δεν υπάρχει κανένας μόνιμος υπάλληλος, δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα και να καταβληθεί το αντίτιμο του ρεύματος της ΔΕΗ για τη λειτουργία τους. επιπροσθέτως, ούτε στα σχολικά κτίρια μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, όπως έχει υποδειχθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι οποίες είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών, ενώ δεν μπορεί να γίνει ούτε η είσπραξη ανταποδοτικών τελών από τους δημότες, πράγμα που θα έδινε τη δυνατότητα πρόσληψης συμβασιούχων, αναγκαίων για την καθαριότητα, το δίκτυο ύδρευσης και άλλες στοιχειώδεις λειτουργίες.
Η Δήμαρχος του νησιού Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη  
Η κατάσταση λοιπόν, σύμφωνα και με τα παραπάνω, είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική αλλά και συνάμα επικίνδυνη. Σε μια εποχή όμως που «βασιλεύουν» ο ατομισμός, ο ωχαδερφισμός, η μισαλλοδοξία και η αδιαφορία, εμφανίστηκε ο 56χρονος δημοτικός υπάλληλος από το Μεσολόγγι, για να συγκινήσει με την πράξη του και να παραδειγματίσει την κοινή γνώμη. Ο κ. Βίλλιος, εργάζεται ως μόνιμος επί 31 συναπτά έτη στον Δήμο Μεσολογγίου και όταν πληροφορήθηκε το θέμα δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί ιδιαίτερα. Αποφάσισε παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας τον τελευταίο χρόνο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, να καταθέσει αίτηση απόσπασης στο νησί προσφέροντας τις υπηρεσίες του! Δίνοντας οξυγόνο σε μία μικρή κοινωνία που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Για το θέμα μίλησαν τόσο ο 56χρονος, όσο και η Δήμαρχος Κάσου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8». Μάλιστα όπως έκανε γνωστό η κ. Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στέγης για τον κ. Βίλλιο και για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν στο Ακριτικό νησί. Οι αιτήσεις μέχρι στιγμής ξεπερνούν τις 40 με τον 56χρονο Δημοτικό Υπάλληλο από το Μεσολόγγι να είναι αυτός που πρώτος άνοιξε το δρόμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Πρόκειται σίγουρα για μία ξεχωριστή πράξη που για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει, ότι, πολλές φορές, εκεί που δεν φτάνει το χέρι της πολιτείας, φτάνει των απλών πολιτών!!!
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: