Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ούτε σταγόνα αίμα στο νοσοκομείο Αγρινίου!

Αποκαλυπτικές δηλώσεις από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου
Ένα μήνα χωρίς αίμα το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης – «Πανστρατιά» από εθελοντές

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι εθελοντές αιμοδότες του Αγρινίου λόγω της έλλειψης αίματος που υπάρχει εδώ και ένα μήνα στο Νοσοκομείο της πόλης! 

Μετά από την μεγάλη ανάγκη που υπήρξε το τελευταίο διάστημα για κάλυψη περιστατικών, σήμερα τα ψυγεία της αιμοδοσίας στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι άδεια!
Λόγω της έλλειψης αίματος έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», καθώς οι ανάγκες της περιοχής καλύπτονται αισίως από το απόθεμα αίματος άλλων περιοχών της Ελλάδας! Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου «Ένωση» δημιούργησε Τράπεζα Αίματος Αγροτών, ώστε να συνεισφέρει τα μέγιστα στις ανάγκες που δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία.

Η Δήμητρα Αβράμου

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Δήμητρα Αβράμπου επισήμανε χαρακτηριστικά στη «Σ» πως: «τις ημέρες αυτές είχαμε έλλειψη αίματος. Έφτασε το νοσοκομείο Αγρινίου κάποια στιγμή να μην έχει καθόλου αίμα για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του, με αποτέλεσμα να ζητάμε από εθελοντές αιμοδότες να έρθουν να προσφέρουν αίμα και να ζητάμε επίσης αίμα από άλλα νοσοκομεία της χώρας. 

Γνωρίζουμε πως το εθελοντικό αίμα δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν γενικότερα, γι’ αυτό η προσπάθειά μας είναι να προσελκύσουμε νέους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν εθελοντές αιμοδότες. 

Η έλλειψη αίματος στο νοσοκομείο ξεκίνησε από τις αρχές Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι και σήμερα. Το αίμα που συλλέγουμε από τις αιμοδοσίες πηγαίνει στο νοσοκομείο και διατίθεται στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Μέχρι να δοθεί σε κάποιον ασθενή, το αίμα διατηρείται στα ψυγεία του νοσοκομείου, τα οποία άδειασαν τελείως, δεδομένου πως υπήρξαν πολλά περιστατικά».
Με αφορμή λοιπόν τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, επιχειρείται πανστρατιά για την συλλογή αίματος και την δημιουργία αποθεμάτων ασφαλείας. Η αιμοδοσία αυτή κινητοποίησε αρκετούς Αγρινιώτες, αλλά και μαθητές της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο στο συνάνθρωπο.

Ο Βασίλης Γιαννακάς

Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία Βασίλης Γιαννακάς ανέφερε: «σήμερα γίνεται η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια εκδήλωση – εθελοντική αιμοδοσία που είναι ουσιαστική προσφορά για μας από τους εθελοντές αιμοδότες, στην οποία συμμετέχει και η «Ένωση Αγρινίου».

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από βάθος καρδιάς όλους τους εθελοντές αιμοδότες που κάνουν το δώρο αυτό και σε μας που το έχουμε μεγάλη ανάγκη. Εύχομαι η προσέλευση να είναι πάντα μεγάλη και να υπάρχει επάρκεια αίματος. 

Προβλήματα έχουμε πάντα. Προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε και με την συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αγρινίου η οποία είναι αγαστή. Συνεχώς προκύπτουν ζητήματα που μας απασχολούν, όπως με τις φιάλες. Κάποιες φιάλες είναι διαφορετικές και προκύπτουν συχνά προβλήματα τα οποία λύνονται».

Ο Νίκος Καζαντζής

Ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου Νίκος Καζαντζής τόνισε: «κάνουμε πράξη τη συνεργασία μας με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αγρινίου και ευελπιστούμε η προσπάθεια αυτή να ευαισθητοποιήσει τους παραγωγούς της περιοχής. Δημιουργούμε Τράπεζα Αίματος Αγροτών και καλούμε όλους τους αγρότες στην προσπάθεια αυτή, γνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη που δείχνουν, να ανταποκριθούν στην προσπάθειά μας. Αυτή την σκέψη, όπως και άλλες που θα ανακοινώσουμε, κινούνται στο πλαίσιο της προσφοράς του συνεταιρισμού στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής».
Την ίδια στιγμή, αρκετοί συμπολίτες έσπευσαν χθες στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου για να προσφέρουν αίμα και να δώσουν το παράδειγμα στους άλλους, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν αίμα ή να ξεκινήσουν να είναι εθελοντές αιμοδότες, δίνοντας παράλληλα το δικό τους «μήνυμα».
Ο εθελοντής αιμοδότης Νίκος Καπέρδας δήλωσε: «είμαι πολλά χρόνια αιμοδότης. Στην αρχή έδινα όταν παρουσιάζονταν ανάγκη και στη συνέχεια αποφάσισα να γίνω εθελοντής, γιατί είχα την διάθεση να προσφέρω αίμα. Ο σκοπός είναι ιερός».

Ο Ιωάννης Μυρμήγκης

Ο εθελοντής αιμοδότης Ιωάννης Μυρμήγκις δήλωσε: «σκοπός είναι να βοηθήσουμε γιατί αξίζει τον κόπο. Είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για τον συνάνθρωπό του, χωρίς κόστος».

Ο Νίκος Χολιασμένος

Ο εθελοντής αιμοδότης Νίκος Χολιασμένος είπε: «έχω δώσει περισσότερες από 40 φορές αίμα και καλό είναι να δίνει όλος ο κόσμος, έστω μια φορά το χρόνο για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: