Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Δύσκολα και σήμερα ο Παναιτωλικός 2 - 1 τον Λεβαδειακό (φωτο)


Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε απόψε στο Αγρίνιο τον Λεβαδειακό στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League,μπροστά σε λιγοστούς οπαδούς του παρότι ο καιρός ήταν ιδανικός για ποδόσφαιρο.


Και οι δύο ομάδες ήθελαν τους βαθμούς της νίκης,αφού στις πέντε πρώτες αγωνιστικές δεν έκαναν και την καλύτερη συγκομιδή βαθμών (5 οι Αγρινιώτες και μόλις 3 οι Βοιωτοί).

Επαιξαν όσο μπορούσαν, με τους Αγρινιώτες να έχουν την υπεροχή σ' ένα ματς που τα είχε όλα!Γκολ,πέναλτι,αποβολή,δοκάρι και στο τέλος πιο τυχερός φάνηκε ο Παναιτωλικός που νίκησε 2 - 1!

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα ήταν ένας ανούσιος επιθετικός μονόλογος του Παναιτωλικό ,οι παίκτες του οποίου έφταναν εύκολα στην περιοχή του Λεβαδειακού,αλλά δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους.Από την άλλη η ομάδα της Λιβαδειάς έπαιζε πολύ κλειστά στην άμυνα και το κέντρο κι έψαχνε στην επίθεση τον πολύ αργό Μαρκόφσκι!

Στο 32' η μοναδική απειλητική στιγμή για την άμυνα του Παναιτωλικού στο πρώτο μέρος.Ο Σαβαντογκό βγήκε από τα αριστερά μόνος του, πάσαρε στον Μαρκόβσκι, αλλά ήταν λίγο πιο πίσω ο φορ του Λεβαδειακού, ο οποίος αναγκάστηκε να βγει πλάγια να κάνει το γύρισμα και εν συνεχεία η φάση σταμάτησε για οφσάιντ.

Στο 34' μία ωραία μπαλιά για τον Μάρκος Πάουλο στην περιοχή του Λεβαδειακού, υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Στο 37' η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Γύρισμα του Μαρινάκη από τα δεξιά, προβολή του Καμαρά μέσα από τη μικρή περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Επασί.

Λήξη του ημιχρόνου χωρίς σκορ,παρά την υπεροχή του Παναιτωλικού

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο και στον ίδιο ρυθμό του πρώτου.

Κι όμως η τύχη έφερε το γκολ για τον Παναιτωλικό στο 49':Σε μία προσπάθεια των παικτών του Λεβαδειακού για διώξιμο, η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Έρικσον, πήρε ύψος πέρασε πάνω από τον Επασί και κατέληξε στα δίχτυα του. Με αυτό τον ανέλπιστο τρόπο έγινε το 1-0.

Το γκολ αυτό επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του Λεβαδειακού,οι οποίοι λίγο μετά στο 58' έχασαν τον Μοράρ μέσα στην περιοχή τους και δέχτηκαν ένα δεύτερο γκολ: Πολύ ωραία ενέργεια του Καμαρά από τα αριστερά,που γύρισε την μπάλα για τον Μοράρ στη μικρή περιοχή και εκείνος με κοντινό δεξί πλασέ νίκησε τον Επασί και το 2-0. Με αυτό το γκολ ο Ρουμάνος φορ έφτασε τα τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα.

Σα να μην έφταναν τα δύο προηγούμενα τραγικά λάθη της άμυνας του Λεβαδειακού στο 61' υπέπεσαν σε πέναλτι,όταν ανέτρεψαν τον Μάζουρεκ.Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Μοράρ στο 63' και σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Επασί που έπεσε στην άλλη γωνία.

Στο ίδιο χρονικό σημείο αποβλήθηκε ο Νανγκίς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Λεβαδειακός υποχρεώθηκε να παίξει το τελευταίο ημίωρο με δέκα παίκτες!

Η συνέχεια ήταν και πάλι επιθετικός μονόλογος του Παναιτωλικού,όμως ο τερματοφύλακας της Λειβαδιάς πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και δεν άφησε να πάρει έκταση το σκορ!

Και λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ο Λεβαδειακός μείωσε σε 2-1 με γκολ του Σαβατογκό στο 86',που εκμεταλλεύτηκε ομαδική αδράνεια των παικτών του Παναιτωλικού.Στη λήξη του ματς λίγο έλειψε ο Ιωαννίδης να ισοφαρίσει από πολύ κοντά.

Και σήμερα η ομάδα του Δέλλα αν και είχε εύκολο αντίπαλο δεν έπεισε για τις δυνατότητες της!


*Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο νεαρός Αλέξανδρος Μαλής στην πρώτη του συμμετοχή
* Χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Παναιτωλικού ο Μαρκόφσκι όταν έγινε αλλαγή

Παναιτωλικός (Τρ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Μαλής, Ρότσα, Έρικσον, Πάουλο, Μάζουρεκ(66' Μπαρμπόσα), Μοράρ, Ντίας(83' Μανά), Καμαρά(77' Λουσέρο).

Λεβαδειακός (Ακης Μάτζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Καραχάλιος(65' Ομο), Σουμπίνιο(64' Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι(73' Ιωαννίδης), Σαβαντογκό, Νανγκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: