Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΡΙΝΙΟ: Θέματα ηθικής τάξης απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο - Τι καταγγέλθηκε (βίντεο)


Σοβαρά ζητήματα πολιτικής και ηθικής, απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, μετά από παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του κ. Τραπεζιώτη και Καζαντζή.

Υπήρχε συνέχεια των καταγγελιών σε βάρος του κ. Καλαμπαλίκη, με τον αντιδήμαρχο να επιχειρεί να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα.

Όμως, αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Τραπεζιώτη, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση παραχώρησης του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Στράτου σε ιδιώτη που ανέλαβε το Κτηματολόγιο εκτός Αγρινίου.

Τότε, σε ερωτήσεις Συμβούλων για το ποιος είναι ο ιδιώτης, ο Δήμαρχος δεν έδινε απάντηση, αλλά σήμερα προκύπτει πως πρόκειται για στενό συνεργάτη και πρώην συνεταίρο του Δημάρχου, στο τεχνικό γραφείο που διατηρούν στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για τον κ. Κανάτα, ενώ ο κ. Τραπεζιώτης, έκανε γνωστό πως υπεύθυνη του νομικού τμήματος της εταιρείας του Κτηματολογίου ανέλαβε η κ. Παππά, σύζυγος του υποψηφίου Περιφερειάρχη με τη ΝΔ Νεκτάριου Φαρμάκη.

Εύλογα, τόνισε ο κ. Τραπεζιώτης, προκαλούνται ερωτηματικά, μιας και πρόκειται για άτομα «ομόσταυλα» πολιτικά και επαγγελματικά με τον κ. Παπαναστασίου.

Παράλληλα ζήτησε την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης του κτιρίου, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο κ. Τραπεζιώτης πάντως, όταν το θέμα της παραχώρησης είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είχε εκφράσει αντίρρηση. Τότε ο Π. Μοσχολιός, ήταν εκείνος που είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις.

Το δεύτερο ηθικό και πολιτικό θέμα, ήταν αυτό που -όπως αναμένονταν- έθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος σχετικά με τις αναθέσεις στις συντηρήσεις-επισκευές οχημάτων του Δήμου σε συνεργείο του υιού του κ. Καλαμπαλίκη.

Ο κ. Καζαντζής, αναφέρονταν μονίμως στον Δήμαρχο, ρωτώντας πως ανέχεται μια τέτοια πρακτική, από τον αρμόδιο μάλιστα αντιδήμαρχο του.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Καλαμπαλίκης, που επανέλαβε τους ισχυρισμούς του πως το συνεργείο του υιού του είναι εξειδικευμένο και εξουσιοδοτημένο για τα οχήματα Scania του Δήμου.

Είπε ακόμη πως επί θητείας της δημοτικής αρχής, το συγκεκριμένο συνεργείο ανέλαβε επισκευές και συντηρήσεις ύψους περίπου 67 χιλιάδων ευρώ σε σύνολο 1,265 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Καλαμπαλίκης θέλησε να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα» τον κ. Καζαντζή, παραθέτοντας στοιχεία, ως προς τα ποσά ύψους περίπου 33.000 ευρώ που πλήρωσε ο Δήμος σε ξενοδοχείο συμφερόντων της κόρης του κ. Καζαντζή.

Επί προσωπικού ο κ. Καζαντζής πήρε εκ νέου τον λόγο, είπε πως θα υποβάλλει μήνυση στον κ. Καλαμπαλίκη, χαρακτηρίζοντας τον «φθηνό συκοφάντη». Σημείωσε ακόμη τη διαφορά μεταξύ αναθέσεων και μιας άλλης δαπάνης, όπως πχ τη φιλοξενία καλεσμένων σε ξενοδοχεία κλπ.

«Οι αναθέσεις έχουν σημασία. Ποιες δουλειές και από ποια υπηρεσία πάνε σε ποιον;» τόνισε.

Θύμισε τέλος, πως δεν μπορεί κάποιοι να επικαλούνται την πρώην σύζυγο του, τη στιγμή που έχει χωρίσει από το 2003. Κάλεσε δε εκ νέου τον Δήμαρχο να πάρει θέση, εάν δηλαδή συμφωνεί και αποδέχεται «αυτόν τον άνθρωπο».

Είναι αξιοσημείωτο πως σε όλη την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος ήταν απών.

Η σχετική συζήτηση από το 3:31:20 του video και μετά:


από https://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: