Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

«Σκούπα» στα «σαραβαλάκια» του Αγρινίου (φωτο)


Ήδη εντός του 2018 έχουν εντοπιστεί 106 εγκαταλελειμμένα οχήματα
Σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσής τους από την Δημοτική Αστυνομία

Σε ένα διαρκές «σαφάρι» για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους της πόλης, επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αστυνομία Αγρινίου.

Πρόκειται για οχήματα παντός τύπου, μικρά και μεγάλα Ι.Χ., παλιά τζιπ και αγροτικά, ακόμη και βαν ή φορτηγά που αποτελούν εστίες μόλυνσης.Παράλληλα, τα οχήματα αυτά «κλέβουν» εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης που είναι πολύτιμες.

Στο Αγρίνιο εκατοντάδες είναι τα «σαραβαλάκια» που βρίσκονται σε δημοτικούς, δημόσιους ή ακόμη και κοινοτικούς χώρους. Το 2016 στο Αγρίνιο η Δημοτική Αστυνομία είχε εντοπίσει 117 εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Γιάννη Αναστασίου: «από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και τον Σεπτέμβριο κατεγράφησαν 106 εγκαταλελειμμένα οχήματα, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι και στον Σεπτέμβριο κατεγράφησαν 356 συνολικά εγκαταλελειμμένα οχήματα με ή χωρίς πινακίδες».
Ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομία Αγρινίου Γιάννης Αναστασίου

Μετά τον εντοπισμό ενός εγκαταλειμμένου οχήματος, η διαδικασία που ακολουθείται βάσει του νόμου είναι η ακόλουθη: Τοποθετείται από την Δημοτική Αστυνομία ενημερωτικό αυτοκόλλητο για τους ιδιοκτήτες, ώστε να γνωρίζουν πως θεωρείται εγκαταλελειμμένο για τον Δήμο. Η τοποθέτηση του αυτοκόλλητου σημαίνει κατά κύριο λόγο πως μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που ορίζει ο νόμος, το όχημα περνά στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Αν δηλαδή ο δρόμος διαθέτει σήμανση περί απαγόρευσης στάσης ή στάθμευσης, το εγκαταλελειμμένο όχημα περνά στην ιδιοκτησία του Δήμου μετά από 45 ημέρες, ενώ αν ο δρόμος δεν διαθέτει σήμανση τότε το προβλεπόμενο διάστημα παραμονής του οχήματος στο σημείο από την στιγμή που θα τοποθετηθεί το ενημερωτικό αυτοκόλλητο είναι 90 ημέρες.

Έπειτα εκδίδεται απόφαση συλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων η οποία εκτελείται από εταιρεία ανακύκλωσης που έχει αναλάβει τη διαδικασία αυτή για λογαριασμό της Δημοτικής Αστυνομίας και του Δήμου Αγρινίου.

«Μέχρι και τον Αύγουστο είχαν εκδοθεί 10 εντολές απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων που αφορούσαν 59 οχήματα. Για καταστροφή κατέληξαν τα 15, ενώ τα υπόλοιπα τα περισυνέλεξαν οι ιδιοκτήτες τους, είτε όταν τοποθετήθηκε το αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο, είτε από την ανακύκλωση» τόνισε ο κ. Αναστασίου.

Η Δημοτική Αστυνομία εκτός από όλο το φάσμα της πόλης του Αγρινίου έχει παρέμβει για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα μετά από πρόσκληση – ειδοποίηση Προέδρων στους πρώην Δήμους Νεάπολης, Αρακύνθου (Μακρυνεία) και Αγγελοκάστρου. 
saravalakia (5)
saravalakia (1)
saravalakia (2)
saravalakia (3)
saravalakia (4)
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: