Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πέταξαν το αίμα επειδή δεν είχε να πληρώσει!


Καταγγελία από το ΙΝΚΑ Αιτωλ/νίας, σχετικά με τις παρακλινικές εξετάσεις. Γίνεται αναφορά μάλιστα σε συγκεκριμένο περιστατικό στον ΕΟΠΥΥ του Αγρινίου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχθεί το ΙΝΚΑ, ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ υποχρεώνονται σε πληρωμή για διενέργεια παρακλινικών εξετάσεων σε κρατικά νοσοκομεία και ενώ είχαν παραπεμπτικό από τα ασφαλιστικά τους ταμεία δεν αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ με την αιτιολογία μετά, ότι οι εξετάσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται στον κρατικό τιμοκατάλογο.

Κατόπιν αυτών το ΙΝΚΑ  έστειλε υπόμνημα προς τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και ζήτησε άμεση αναμόρφωση του κρατικού τιμοκαταλόγου ο οποίος δεν έχει αναμορφωθεί επί πολλά έτη.

Τέλος το ΙΝΚΑ σημειώνει  "ότι είναι αδιανόητο ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες για την υγεία τους εξετάσεις στα κρατικά νοσοκομεία χωρίς πληρωμή, ειδικά στην σημερινή εποχή, με την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών."

Καταγγελία για τον ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο

Δείτε την καταγγελία που έγινε από σφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και που κοινοποιεί το ΙΝΚΑ Αιτωλ/νίας:

"Για τον λόγο ότι δεν είχε να πληρώσει με παραπεμπτικό ΕΟΠΠΥ, ενώ όμως είχαν πάρει αίμα από την ασφαλισμένη σύζυγό του, το ΕΧΥΣΑΝ !!! . Αυτά παρότι, οι εφημερεύοντες ιατροί τους είχαν επιστήσει την προσοχή για την σοβαρότητα της κατάστασής της και το επείγον της εξέτασης.

Χαρακτηριστικά : Πρέπει να γίνει η εξέταση, να βγουν τα αποτελέσματα και εγώ ο αρμόδιος γιατρός να κρίνω αν θα κάνει εισαγωγή, διότι αν φύγει και επιδεινωθεί είμαστε όλοι υπεύθυνοι.
Όταν επισκέφθηκε ο καταγγέλλων τον Διοικητή του Νοσοκομείου μετά από ένταση και υπογραφή Υ.Δ. του ν. 105 (!) πως θα τους πληρώσει την εξέταση μόλις πάρει την σύνταξη, πήραν νέα λήψη αίματος και πραγματοποίησαν την εξέταση.

Για τον κο Υπουργό υγείας, πρώτον δεν πετάνε το αίμα λήψης ασθενούς αλλά το φυλάνε στο ψυγείο, και κυρίως δεν αφήνουμε να κινδυνεύει συνάνθρωπός μας αν δεν έχει να πληρώσει 25  την εξέταση αίματος."
http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: