Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

«Σεισμός» μηνύσεων για την πρόβλεψη των 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα (βίντεο)

Η αγωνιά των πολιτών μεγαλώνει και οι σεισμολόγοι αλληλομηνύονται

Η δημοσιοποίηση της πρόβλεψης ΒΑΝ για σεισμό 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα από τον σεισμολόγο, Γιώργο Χουλιάρα, έφερε τσουνάμι αντιδράσεων.
Ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας κατέθεσε μήνυση στον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για παράβαση καθήκοντος και απιστία.

Οι κάτοικοι στην Πρέβεζα έζησαν πριν από λίγες ημέρες τον σεισμό των 5.2 ρίχτερ. Στη Ζάκυνθο η γη ακόμα σείεται από τον σεισμό 6,8 του Οκτωβρίου. Οι κάτοικοι σε Ρόδο, Λευκάδα Πελοπόννησο ζουν καθημερινά μικρές σεισμικές δονήσεις. Όλοι φοβούνται το μεγάλο χτύπημα του εγκέλαδου. Πότε και πού είναι το μεγάλο ερώτημα. Η αγωνιά των πολιτών μεγαλώνει και οι σεισμολόγοι αλληλομηνύονται.

Ο Προέδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα. Κατέθεσε μήνυση στον σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα, γιατί δημοσιοποίησε στο facebook πέντε απόρρητα έγγραφα που αφορούσαν στην αλληλογραφία με την ομάδα ΒΑΝ. Στα έγγραφα είναι ξεκάθαρη η πρόβλεψη για σεισμό 6 Ρίχτερ στη Δυτική Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

«Θέλω να πω μια συγνώμη στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας γιατί η επιστημονική κοινότητα δεν είναι αντάξια των ικανοτήτων της. Δυστυχώς σκοπιμότητες, οι οποίες υπάρχουν από πολλές πλευρές υποβάλουν την κάθε στιγμή τι πρέπει να λέγεται» σημειώνει ο Ευθύμιος Λέκκας στον ΙΟΝΙΑΝ.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας έμαθε για τη μήνυση εναντίον του, τη στιγμή που παρακολουθούσε μέσω Skype τη συνεδρίαση της επιτροπής Αντιμετώπισης Σεισμικού Κινδύνου. Επικοινώνησε με τον δικηγόρο του για τις επόμενες κινήσεις του. Μέσω facebook επισήμανε ότι θα λέει πάντα την αλήθεια. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του θεωρεί ότι όλα είναι συκοφαντίες.

«Ο ΟΑΣΠ κάνει απαράδεκτες κινήσεις με μηνύσεις, ενέργειες που εκθέτουν τη χώρα διεθνώς» δήλωσε ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Μακρόπουλος, δε θέλησε να μπλεχτεί στο γαϊτανάκι των μηνύσεων, προτείνοντας να πέσουν οι τόνοι.

Οι τόνοι είναι υψηλοί από τους σεισμολόγους και ο κόσμος αγωνιά για επικείμενο μεγάλο σεισμό.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Σημερινές αναρτήσεις του κυρίου Χουλιάρα στο facebook





Δεν υπάρχουν σχόλια: