Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Κατάληψη στο Δημαρχείο Αγρινίου από φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ (φωτο)


Σήμερα το πρωί οι φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου Αγρινίου.

Όπως έχουν κάνει ήδη γνωστό τις τελευταίες ημέρες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις:

Από την Πέμπτη 7/2 το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με έδρα το Αγρίνιο τελεί υπό κατάληψη. Αφορμή για αυτή την κίνηση, αποτελεί, σύμφωνα με του φοιτητές, η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κλείσιμο του τμήματος και την ίδρυση στη θέση του μιας σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

«Η πρόταση αυτή καταστρέφει το τμήμα μας, τις σπουδές μας και τις ζωές μας. Σε δύο εβδομάδες η κυβέρνηση θα λήξει το ζήτημα με την ψήφιση αντίστοιχης τροπολογίας στη βουλή. Εμείς όμως δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θυσιάζουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας για τα σχέδιά τους. Θα μας βρουν απέναντι» τόνισαν οι φοιτητές που σήμερα βρέθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας για να διαμαρτυρηθούν.

Τα αιτήματα των φοιτητών του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΔΠΦΠ) είναι τα ακόλουθα.

«Παλεύουμε για τη μετονομασία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Παλεύουμε για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών μας, διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά και αξιοπρέπεια. Παλεύουμε για άρση των συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων και σχολών – ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων, πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας και δημόσια – δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους».
katalipsi-dimarxeio-foitites (1)
katalipsi-dimarxeio-foitites (2)
katalipsi-dimarxeio-foitites (3)
katalipsi-dimarxeio-foitites (4)
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: