Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ποιος είδε βάρκα στο Χελμό,στο Μέτσοβο βαπόρι...



Καράβια βγήκαν στη στεριά και πιάσανε τα όρη!
Ποιος είδε βάρκα στο Χελμό,στο Μέτσοβο βαπόρι...

Που να το φανταζόταν ο Γιώργος Νταλάρας πως κάποια μέρα θα γινόταν κι αυτό.Μπορεί να μη βγήκε στο Μέτσοβο το βαπόρι αλλά πλησίασε αρκετά...
Κρίμα καπετάνιε... που λέει κι ο Τζιμάκος ο Πανούσης!
Στον όρμο Βασιλικής Λευκάδας προσάραξε στις 4.45 τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου το οχηματαγωγό πλοίο “Colossus” που εκτελούσε το δρομολόγιο Κόρινθος – Ανκόνα, μετά από πρόσκρουση σε βραχώδη ακτή.
To πλοίο μεταφέρει 58 φορτηγά, με 20 Έλληνες ναυτικούς και 11 αλλοδαπούς οδηγούς. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση από την πρόσκρουση.
Ένα εικοσιτετράωρο μετά από την προσάραξη του πλοίου COLOSSUS στη θέση Φερούλια της Βασιλικής μας ενημέρωσαν από το γραφείο Τύπου του υπουργείου ναυτιλίας ότι έχει μπει ένα φράγμα περιμετρικά του πλοίου για προληπτικούς λόγους σε περίπτωση διαρροής (αν και μας τόνισαν ότι είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο).
Σύμφωνα με οδηγό που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το πλοίο δεν έχει πάρει κλίση. «Νοιώσαμε λες και έγινε μετωπική. Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ένας άλλος οδηγός φορτηγού.

«Βρέχει αλλά δεν έχει δύσκολο καιρό» είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Απολλωνίας, Γιώργος Λογοθέτης, και χαρακτήρισε παράξενο το γεγονός ότι μπήκε το πλοίο σε αυτόν τον όρμο δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχει δυνατός φάρος.

Ο κ. Λογοθέτης εκτίμησε ότι είναι δύσκολος ο απεγκλωβισμός του πλοίου από τα βράχια, καθώς θα χρειαστεί να έρθουν δυνατά ρυμουλκά για να το τραβήξουν.
Στην περιοχή βρίσκεται ήδη το ρυμουλκό ΕΚΤΩΡ και βρίσκονται σε αναμονή της κατάθεσης του σχεδίου αποκόλλησης του πλοίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Σύμφωνα δε με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει πρόβλημα με τα φορτηγά που βρίσκονται στο πλοίο, το πλήρωμα τα έχει δέσει ενώ , πάντα με τα όσα μας είπαν από το υπουργείο, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στα φορτηγά.
Οι έντεκα (11) επιβάτες – οδηγοί αποβιβάστηκαν με τη βοήθεια πλωτού περιπολικού του Λ.Σ. και του Α/Κ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ» σ.Λ.39 στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: