Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Εγκαίνια του Εφετείου με κεραυνούς του προέδρου Εφετών κατά του πολιτικού συστήματος


Άστραψε και βρόντηξε εναντίον του πολιτικού συστήματος και της επικρατούσας κοινωνικοικονομικής κατάστασης της χώρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στην τελετή εγκαινίων ο Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γεράσιμος Τσούνης.

Ο κ. Τσούνης ανέφερε, ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε και να χαρούμε για τη ίδρυση του Εφετείου με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η πολιτεία νομοθετεί (ήτοι οι βουλευτές) κάτω από την έντονη πίεση των πιστωτών, όμως παρόλα αυτά, υπογράμμισε, ότι οι δικαστές θα εξακολουθήσουν να πράττουν το καθήκον τους. Μίλησε ακόμη για μια κυβέρνηση που πολιτικά προΐσταται σε μια χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία, ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται οι δικαστικοί λειτουργοί να μπουν στο ταμείο του ΙΚΑ, ενώ ταυτόχρονα αυτό να μη συμβαίνει για τους βουλευτές.

Τα ανωτέρω φαίνεται ότι ενόχλησαν τους Υφυπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Γιώργο Πεταλωτή και Θάνο Μωραΐτη αντίστοίχα, οι οποίοι είχαν μια εμφανή δυσφορία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσούνη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο Πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Νίκος Ραφτόπουλος, άφησε αιχμές στο χαιρετισμός του για τις επιπτώσεις που υφίσταται ο κλάδος του από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σημαντική στιγμή για το Αγρίνιο και ιδιαίτερα το νομικό του κόσμο αποτέλεσαν τα εγκαίνια του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που ολοκληρώθηκαν πριν λίγη ώρα.

Στην τελετή, που έλαβε χώρα έναν μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας του Εφετείου, και υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, εκπροσώπησε το υπουργείο Δικαιοσύνης ο υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Στα εγκαίνια που τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, παρά την έντονη βροχόπτωση, παρέστη πλήθος πολιτών, σύσσωμος ο νομικός κόσμος του Αγρινίου, εκπρόσωποι των φορέων και των αρχών της περιοχής.

Παρέστησαν εξάλλου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και ο επί τιμή προέδρος του Αρείου Πάγου Γ.Καλαμίδας. Έκτακτος λόγος δεν επέτρεψε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου να παραστεί (απέστειλε χαιρετισμό)

Παρέστησαν εξάλλου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Μωραΐτης, οι βουλευτές Α.Μακρυπίδης και Δ.Σταμάτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ.Κατσιφάρας , ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θ.Σώκος και πολλοί εκπρόσωποι της δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Τo παρών έδωσε μετά την τελετή (λόγω ανειλλημμένων υποχρεώσεων εκτός νομού) και ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης.

Η τελετή κύλησε με τους χαιρετισμούς του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Λ.Υφαντή, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτή, του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, του επί τιμή προέδρου του Αρείου Πάγου Γ.Καλαμίδα (επι των ημερών του προχώρησε σημαντικά η διαδικασία της ίδρυσης) , του προέδρου των Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Γεράσιμου Τσούνη και του Προέδρου των Δικαστικών Υπαλλήλων Νίκου Ραφτόπουλου.
από http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: