Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

O Παν. Κουρουμπλής εντάσσεται τελικά στη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ;


Γράφει ο Δημήτρης Βελισάριος

Εδώ και αρκετό καιρό που παρακολουθούμε το ρεπορτάζ της Βουλής, έχουμε δει μια έντονη κινητικότητα του ανεξάρτητου βουλευτή (πρώην ΠΑΣΟΚ) Παναγιώτη Κουρουμπλή, η οποία έχει να κάνει με τη προσπάθεια του βουλευτή να συσπειρώσει μικρά και νέα κόμματα, εξωκοινοβουλευτικά και μή, με σκοπό τη δημιουργία ενός ευρύτερου λαικού μετώπου ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου και των τοκογλύφων της νέας δανειακής και του μνημονίου.

Αυτό βέβαια, έχει πολλά σκέλη, μιας και ο κύριος Κουρουμπλής, είναι γνωστόν τοις πάσι οτι αναζητά ταυτόχρονα και νέο πολιτικό φορέα για να ενταχθεί. Ψάχνοντας λοιπόν το "μίτο της Αριάδνης", ανακαλύψαμε οτι εκτός των άλλων, ο κύριος Κουρουμπλής έχει και πολύ στενές επαφές με το επίσης νέο κίνημα της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και προσωπικά με τον πρόεδρό του κύριο Μαρκόπουλο!

Ασφαλείς πληροφορίες απο έγκυρες πηγές που πρόσκεινται στον ανεξάρτητο βουλευτή, επιβεβαίωσαν τις φήμες αυτές και μάλιστα μας ανέφεραν οτι ο κύριος Κουρουμπλής είχε επαφές με το νέο αυτό πατριωτικό κίνημα απο τα τέλη Ιουλίου του περασμένου έτους, όταν και επισκεύτηκε για πρώτη φορά τα γραφεία του κινήματος στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δηλαδή λίγες μέρες μετά την διαγραφή του απο το ΠΑΣΟΚ! Εκτοτε, ο κύριος Κουρουμπλής εκτός απο τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, είχε και επαφές και με άλλα αριστερά κόμματα και μάλιστα σε κάποια φάση είχε γραφτεί οτι είχε συμφωνήσει ήδη με το κόμμα του κυρίου Κουβέλη. Η πληροφορία αυτή είχε διαψευστεί τότε και απο τις δύο πλευρές, που επιβεβαίωσαν μεν τις φήμες για συζητήσεις, όμως διέψευσαν την προσχώρηση αλλά είχαν αφήσει ανοιχτά "παράθυρα" σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Οι σημερινές όμως πολιτικές εξελίξεις δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες του περασμένου χρόνου, μιας και οι εκλογές, όσο περνούν οι μέρες, γίνονται όλο και πιο επιτακτική ανάγκη για τον τόπο, λόγω της απόλυτης ακυβερνησίας που βιώνει η Ελλάδα απο το συνονθύλευμα αυτό της ...παρέας Παπαδήμου που έχει φέρει τον τόπο στο απόλυτο αδιέξοδο. Οι συμφωνίες για το PSI+ δεν προχωράνε με τίποτα, οι της Τρόικας έχουν απογοητευτεί παντελώς από την ασυνεννοησία μεταξύ των παραγόντων της κυβέρνησης και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του Ecofin για την Ελλάδα.

Εν πάσει περιπτώσει όμως, η κίνηση αυτή Κουρουμπλή προς τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ και η συμφωνία για προσχώρηση (αν τελικά ευοδώσει) στη νέα αυτή κίνηση Πολιτών, όπως αυτή αποκαλείται, ίσως και να αλλάξει και ριζικά το πολιτικό σκηνικό, μιας και, όπως αναφέρουν πηγές απο τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ήδη, αν γίνουν αυτή τη στιγμή οι εκλογές, το κόμμα αυτό θα είναι σίγουρα στη Βουλή, εφ΄όσον η εκλογική του δύναμη έχει ξεπεράσει κατα πολύ το 3%, αφήνοντας πίσω παραδοσιακές δυνάμεις της πολιτικής σκηνής όπως η κυρία Μπακογιάννη (ΔΗΣΥ), ο κύριος Δημαράς(ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ) κλπ.

Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, οποιαδήποτε δήλωση του κυρίου Κουρουμπλή σχετικά με το θέμα, ο οποίος σήμερα βρισκόταν στα Προπύλαια μαζί με τους απεργούς των ΜΜΕ και τους απολυμένους του ALTER στις συγκεντρώσεις που έκαναν η ΓΣΕΕ μαζί με το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: