- Μειωμένη η κίνηση στο Αγρίνιο κατά 50%
- Τα απολύτως απαραίτητα επιλέγουν οι καταναλωτές
Κάθε χρόνο το τριήμερο της Αποκριάς υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος ώστε όλη η οικογένεια να συγκεντρωθεί γύρω από το σαρακοστιανό τραπέζι και να γιορτάσουν όλοι μαζί απολαμβάνοντας τις λιχουδιές και διατηρώντας παράλληλα το έθιμο.
Τα τελευταία χρόνια, όσες μεταβολές και περικοπές και αν έχουν υποστεί, αρκετοί συνεχίζουν να προσέχουν την διατροφή τους και να τηρούνται τα έθιμα, όπως αυτό της σαρακοστής, έστω και με μεγάλες περικοπές.
Φέτος, οι εκτιμήσεις αρκετών επαγγελματιών είναι πως το γιορτινό τραπέζι θα είναι φτωχότερο, ενώ κάποιοι άλλοι ελπίζουν πάντα σε κάτι καλύτερο. Όμως, οι απόψεις όλων συγκλίνουν στο συμπέρασμα, ότι ακόμη και οι πελάτες να είναι περισσότεροι, θα διαθέσουν λιγότερα χρήματα.
Ο Χρήστος Σιάχος (κατεψυγμένα προϊόντα) επισήμανε στη «Σ»: «η σαρακοστή ξεκίνησε, αλλά μέχρι και σήμερα τα πράγματα είναι υποτονικά. Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μέχρι στιγμής η κίνηση είναι μέχρι και 50% κάτω. Επί της ουσίας από σήμερα ξεκινάει η κίνηση για το σαρακοστιανό τραπέζι. Ο κόσμος πάντα μετράει τι θα ψωνίσει σε σχέση με άλλα χρόνια, παλιότερα που ψώνιζε με μεγαλύτερη άνεση. Πλέον ψωνίζει ένα προϊόν και όχι ποικιλία. Η εκτίμησή μας είναι πως φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι πιο φτωχό, παρά το γεγονός ότι στο Αγρίνιο ο περισσότερος κόσμος νηστεύει σε σχέση με μεγαλύτερα αστικά κέντρα».
Το φρέσκο χταπόδι κυμαίνεται από 12 έως 14 ευρώ, η σουπιά από 10 έως 12 ευρώ, το μύδι περίπου στα 5 ευρώ, και το καλαμάρι στα 14 ευρώ. Ο χαλβάς στην αγορά του Αγρινίου κυμαίνεται από 6,50 μέχρι 9,50 ευρώ και οι πίκλες και το τουρσί από 3,50 έως 5,50 ευρώ. Στα κατεψυγμένα, το χταπόδι κοστίζει περίπου 9 ευρώ, οι γαρίδες 10, η γάμπαρη 6 ευρώ, τα καλαμάρια στα 3.00 ευρώ, ενώ η προτεινόμενη τιμή για την λαγάνα από το Σωματείο Αρτοποιών Αγρινίου είναι στα 2.80 ευρώ.
Κων/νος Χονδρός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου