Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πάνος Παπαδόπουλος,νέος Υποδιοίκητης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου,μίλησε για τις άμεσες προτεραιότητές του


Ο κύβος ερρίφθη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και τελικά υποδιοικητής ορίστηκε ο Πάνος Παπαδόπουλος, με το πολύμηνο και πολύκροτο σήριαλ να λαμβάνει επιτέλους… τέλος.

Έτσι λοιπόν, μετά από περίπου ένα χρόνο ζυμώσεων και έντονου παρασκηνίου, το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης αποκτά υποδιοικητή τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εξάλλου από την πρώτη στιγμή είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση.

Έτερος υποψήφιος ήταν ο υπάλληλος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Καρυδάς, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μετά την διαδικασία αξιολόγησης να καταλήγει τελικώς στον Πάνο Παπαδόπουλο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μεσολογγίου «Η Κοινωνία Μπροστά» και εν ενεργεία μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου.Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος υπήρξε και πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πρώτη στιγμή ήταν το φαβορί για την θέση. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία για την επιλογή διοικητή στο Μεσολόγγι η οποία υπενθυμίζουμε, αρχικά είχε αποβεί ατελέσφορη εξαιτίας των εντάσεων που προκλήθηκαν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Η σχετική υπουργική απόφαση για τον ορισμό του κ. Παπαδόπουλου στο τιμόνι του νοσοκομείου Μεσολογγίου υπεγράφη και οδεύει για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για πρώτη φορά στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» αναφέροντας τις άμεσες προτεραιότητες που θα θέσει για τη βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής.

«Είναι ομολογουμένως μια δύσκολη εποχή η σημερινή και για τον χώρο της υγείας, ωστόσο θεωρώ, ότι, με τις κατάλληλες κινήσεις θα ορθοποδήσει το σύστημα και θα λυθούν προβλήματα.

Άμεσος στόχος είναι η ενίσχυση υφιστάμενων κλινικών και η βελτίωση της εσωτερικής διοίκησης και λειτουργίας του νοσοκομείου σε συνεργασία με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η έλευση πέντε μόνιμων γιατρών, δύο παθολόγων, και ενός καρδιολόγου, νεφρολόγου και ακτινοδιαγνώστη, η πρόσληψη οκτώ εργαζομένων καθώς και επικουρικών γιατρών.

Επιπροσθέτως στοχεύουμε στην καλύτερη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και στην προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, για να ξεπεραστούν μία και καλή τα προβλήματα που υπάρχουν. Εξάλλου για εμάς το Α και το Ω είναι η καθημερινότητα του ασθενούς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1960 στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όμως επέλεξε ως τόπο διαμονής του το Μεσολόγγι, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια.

Αποφοίτησε το 1983 από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως της εκπλήρωσης των στρατιωτικών του υποχρεώσεων συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού.

Το 1989 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Το ίδιο έτος ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Οικονομολόγος – Σύμβουλος Ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΔΚ Αιτ/νίας) όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία ίδρυσης δημοτικών επιχειρήσεων που προσέφεραν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη στην περιοχή, όπως η Δημοτική Επιχείρηση Αλυκών Μεσολογγίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Αιτωλοακαρνανίας (ΑΝ.ΑΙΤ).

Παράλληλα, παρείχε υποστήριξη στους Δήμους του Νομού, υποβοήθησε στην υποβολή σειράς προτάσεων για το B’ και Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ αποτελεί σταθερό εισηγητή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του προσωπικού των ΟΤΑ όπως και των αιρετών.

Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν πολλάκις με συναδέλφους του από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτέλεσε υπεύθυνος σειράς προγραμμάτων ανταλλαγών εκπαιδευτικών επισκέψεων από και προς διάφορες χώρες της Ε.Ε.

Κατά την διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος «Καποδίστριας» συμμετείχε με ενεργό ρόλο στις επιτροπές σύνταξης των Οργανισμών Λειτουργίας των νέων ΟΤΑ. Δράση την οποία συνέχισε και κατά την διάρκεια εφαρμογής του νέου προγράμματος «Καλλικράτης».

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1991 εξελέγη Κοινοτάρχης Μύτικα, θέση την οποία υπηρέτησε έως και το 1998. Κατά την διάρκεια της θητείας του κατόρθωσε να μετατρέψει την περιοχή σε τουριστικό προορισμό, βγάζοντας την από την αφάνεια. Παράλληλα, και με την ενεργή εθελοντική εργασία και συμμετοχή των κατοίκων, ολοκληρώθηκαν σειρά έργων αθλητικής υποδομής, παιδείας και εξωραϊσμού τη κοινότητας.

Στις εκλογές του 1999 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Καποδιστριακού Δήμου Αλυζίας.

Το 2012 εκλέγεται Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας. Το νέο συμβούλιο, εντός ενός έτους, κατορθώνει να εξωραΐσει την εικόνα των λιμένων υπό την εποπτεία του. Δημοπρατεί νέες θέσεις καταστημάτων στο Λιμάνι Μεσολογγίου με ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ ολοκληρώνεται η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη διάνοιξης του Διαύλου όπως και η εγκατάσταση καθισμάτων στο Θέατρο του λιμανιού. Εκπρόσωπος του Λ.Τ. συμμετέχει επιτέλους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της «Μαρίνας Μεσολογγίου Α.Ε.» και ξεκινά η είσπραξη καθυστερημένων τελών δύο ετών από την Μαρίνα, ύψους 100.000 €.

Το 2013 ο Πάνος Παπαδόπουλος παραιτείται από την θέση του Προέδρου του Λ.Τ. αφήνοντας πίσω του ένα έργο υποδομής που θα επιτρέψει στο θαλάσσιο μέτωπο του Δήμου να εξελιχθεί σε πραγματικό φορέα ανάπτυξης.

Επιπλέον ο Πάνος Παπαδόπουλος συμμετέχει ως:
• Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
• Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
• Μέλος της διοίκησης του Ινστιτούτου Εργασίας/ ΓΣΕΕ (Παράρτημα Πάτρας).
• Μέλος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Συγγραφέων.
• Μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου.
• Μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.
• Μέλος των Φίλων της Μουσικής «Δ. Σολωμός» της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Είναι παντρεμένος με την Λαμπρινή Τριποτσέρη του Γεωργίου και έχουν μια κόρη, την Ασπασία Παπαδοπούλου.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: