Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Βαρεμένος: «Ακραίοι κύκλοι προωθούν εκλογές - Δεν αντέχει ο λαός άλλες θυσίες»

«Έγκλημα η μη ένταξη της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό»

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστώντας ότι η περιβόητη αξιολόγηση, θα κλείσει –ενδεχομένως και την ερχόμενη Δευτέρα- με θετικούς όρους για τη χώρα μας και βέβαια με την εξασφάλιση της πολυπόθητης ρευστότητας.

Βέβαια την ίδια στιγμή, έχουν επιστρέψει για τα καλά τα σενάρια του Grexit, των πρόωρων εκλογών και της λήψης νέων μέτρων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με το φάντασμα του καλοκαιριού του 2015 να επιστρέφει, έστω και σαν ενδεχόμενο, στους πολίτες.

Μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ», ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος χαρακτήρισε τα σενάρια πρόωρων εκλογών ως τραγικά.

Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η πολυτέλεια εκλογών. Να λήξει μία και καλή η αξιολόγηση με μία ξεκάθαρη και έντιμη λύση. Οι θυσίες του λαού μας είναι αιματηρές όλα αυτά τα χρόνια και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για μέτρα.

Δεν μπορούν οι δανειστές και το ΔΝΤ να ζητούν εκ των προτέρων μέτρα και πριν κλείσει η αξιολόγηση, από τη στιγμή που οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί. Η ανάσα ρευστότητας είναι αναγκαία.

Το Grexit για το οποίο ο κ. Σόιμπλε μας κουνάει το χαρτί είναι ανέφικτο. Σε ότι αφορά τώρα τα σενάρια περί εκλογών, σας λέω ξεκάθαρα ότι θα ήταν μία τραγική παλινδρόμηση γιατί οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για όλους και βέβαια τότε θα μιλούσαμε για ικανοποίηση του αιτήματος των ακραίων κύκλων που προωθούν τις πρόωρες εκλογές».

Εγκλημα η μη ένταξη σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του πάντως, ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα του Αγρινίου, για την κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό, που δεν συμπεριλήφθηκε στον αρχικό σχεδιασμό κατασκευής του αυτοκινητόδρομου.

«Είναι έγκλημα η μη ένταξη σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Γίνονται προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή και υπάρχουν περιθώρια για να γίνει με την υπάρχουσα εργολαβία κάτι που προσωπικά είχα θέσει εξαρχής. Το τρένο δεν έχει χαθεί αλλά χρειάζεται να σφυρίξει. Υπάρχει και ένα θέμα με τις απαλλοτριώσεις. Θα δούμε τι θα γίνει βρισκόμαστε εν αναμονή» τόνισε ο κ. Βαρεμένος για το θέμα. Πάντως και οι τελευταίες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με την ευχή όλων βέβαια, το Αγρίνιο να προλάβει… να συνδεθεί με τον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: