Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Σφοδρή επίθεση του Δημάρχου Αγρινίου στον Περιφερειάρχη για τα χρήματα του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας (βίντεο)


Κατά μέτωπο επίθεση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα άσκησε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος
της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, με αφορμή την υπογραφή ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» «κατασκευής και αναβάθμισης του δρόμου που συνδέει την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα από Βόνιτσα μέχρι και την είσοδο του νησιού και από Άκτιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, με συνολικό κόστος 52.449.600 ευρώ. 


Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου «τα συγκεκριμένα χρήματα δίνονται από τα συνολικά 131 εκ. ευρώ που αφορούν αναπτυξιακά οδικά έργα όλης της Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για αναπτυξιακό έργο για την Λευκάδα.Όχι για την Αιτωλοακαρνανία και την Δυτική Ελλάδα, αλλά για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Είναι απαράδεκτα μεγάλο το ποσό για ένα έργο που δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Με μία μαγική πράξη 100% λανθασμένη, φεύγει το συγκεκριμένο έργο από το Υπουργείο και μπαίνει στο ΠΕΠ. Εξυπηρετεί την Λευκάδα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα.

Αναπτύσσει δηλαδή έναν άλλο τόπο. Θα πρέπει να γίνει με Εθνικά χρήματα. Μήπως τελικά κάποιοι δεν θέλουν να συνδεθεί το Πλατυγιάλι με την Ιόνια Οδό; Και δεν είναι μόνο αυτό.

Στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει η σύνδεση με τον κόμβο Χαλαζιά. Δεν έχει γίνει το Ναύπακτος – Μπανιά – Θέρμο. Και βέβαια η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου. Παράλληλα η υπάρχουσα εθνική οδός είναι σε τραγική κατάσταση. Μας πετάνε ψίχουλα. 

Εμείς από την πλευρά μας προχωρήσαμε σε μία προκοστολόγηση της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια που μαζί με τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται αγγίζει τα 72,360 εκ. ευρώ.

Όπως είπα στον ίδιο τον Περιφερειάρχη τον οποίο συνάντησα τυχαία χθες το βράδυ στις Παπαδάτες να το πάρει πίσω τώρα. Οι πολιτικοί άνδρες θα πρέπει να καταλαβαίνουν όταν κάνουν λάθη και να κάνουν πίσω.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Περιφερειάρχης πιέστηκε από το Υπουργείο. Την ίδια στιγμή, προ ημερών η Περιφέρεια ανακοίνωσε την έγκριση κονδυλίου ύψους 35,5 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων οδικών δικτύων της περιοχής.

Τελικά για την Αιτωλοακαρνανία αντιστοιχούν 6 εκ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά βουλώνεις μόνο λακκούβες.

Η Περιφέρεια θα έπρεπε να έχει έτοιμα προς ένταξη υλοποίησης έργα. Να το πάρει πίσω γιατί με τον τρόπο αυτό υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας» ανέφερε αρχικά με έντονο ύφος ο κ. Παπαναστασίου για να ξεκαθαρίσει στη συνέχεια ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως «ο κ. Κατσιφάρας θα έλεγα πως στη δεύτερη θητεία του είναι καλύτερος από την πρώτη. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, ούτε αντιπολιτεύομαι την Περιφέρεια. Διαφωνούμε για το καλό του τόπου. Θα πρέπει να ρίχνουμε νερό στο κρασί μας με στόχο τη συνεννόηση. Η σχέση μας είναι άριστη».

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται πιθανή απάντηση από την πλευρά του Περιφερειάρχη.
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: