Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία φίλων του αδικοχαμένου Σπύρου Μπάθα στο νοσοκομείο του Αγρινίου μετά την κηδεία του (φωτο)


Στο νοσοκομείο Αγρινίου κατευθύνθηκαν αμέσως μετά την κηδεία με τα δίκυκλά τους, αρκετοί φίλοι του 18χρονου αδικοχαμένου Σπύρου Μπάθα, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλουν
μήνυμα προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου, για έρευνα σε βάθος για τα αίτια που οδήγησαν τον αγαπημένο τους φίλου στο θάνατο.

Στο σημείο μάλιστα υπήρχε και πανό, ενώ ζητήθηκε και συνάντηση με τον Διοικητή του ιδρύματος Δημήτρη Μιχάλη, η οποία πραγματοποιήθηκε. Ο κ. Μιχάλης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος και κανένα ερώτημα δεν θα μείνει αναπάντητο. Για το φόβο των Ιουδαίων στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Η Ελένη Σκανδάλου παθούσα κατά το παρελθόν σε αντίστοιχο τροχαίο επεσήμανε πως: «η κοινωνία του Αγρινίου είναι συγκλονισμένη με αυτό που συνέβη, Θεωρούμε πως μετά το τροχαίο που είχε ο Σπύρος δεν έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για να δούμε σε ποια κατάσταση ήταν το παιδί.

Θελήσαμε να δούμε και να μιλήσουμε με τον Διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Μιχάλη, ο οποίος μας είπε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες. Εγώ όμως επειδή είμαι παθούσα και γνωρίζω ότι στα τροχαίο ατυχήματα η πρώτη ώρα είναι η σημαντικότερη για την αντιμετώπιση του περιστατικού δεν διανοούμαι ότι το παιδί δεν έκανε αξονική την ώρα που ήρθε.

Δεν έκανε αξονική ούτε καν την ώρα που είπε χάνω το φώς μου. Η αξονική έγινε την επόμενη μέρα στις 09.00 το πρωί, την ώρα δηλαδή που το παιδί ήταν κλινικά νεκρό.

Η παρουσία μας εδώ είναι μια διαμαρτυρία. Είμαστε αυτόνομοι πολίτες που διαμαρτυρόμαστε και το συμβάν και για την κατάσταση του δρόμου. Επανειλημμένος και με την λέσχη μοτοσυκλέτας, αλλά και μεμονωμένα ως πολίτες έχουμε επισημάνει τον κίνδυνο που υπάρχει στον δρόμο από την Ερμίτσα μέχρι και τον κυκλικό κόμβο του πρώην Αλιμέντα.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Δυστυχώς, οι Αγρινιώτες και οι Αιτωλοακαρνάνες είναι στο έλεος του Θεού. Ο Διοικητής μας είπε ότι τα κριτήρια για να γίνει μια αξονική τα γνωρίζουν οι γιατροί, όχι η μάνα που φώναζε ότι το παιδί μου δεν είναι καλά».

Ο Γκιολέν Αγκουστίν φίλος του Σπύρου Μπάθα τόνισε πως: «μίλησα με τον πατέρα του Σπύρου και μου είπε πως η μητέρα του Σπύρου παρακάλεσε από την πρώτη στιγμή για να γίνει αξονική στο παιδί της. Πως γίνεται μια μάνα να παρακαλάει για να κάνουν στο παιδί της αξονική και οι γιατροί έλεγαν όχι δεν το ξέρω.

Οι γιατροί έλεγαν πως είναι μόνο το πόδι. Το παιδί έπρεπε να εισαχθεί αμέσως στο χειρουργείο. Έλεγε στον πατέρα του ότι δεν έφταιγε και αυτό μάλιστα ήταν η τελευταία του κουβέντα. Η μάνα παρακάλεσε τους γιατρούς να κάνουν αξονική γιατί μίλησε με το παιδί το οποίο ένοιωθε πως χάνονταν και πως κάτι κύλαγε μέσα του, ζαλίζονταν. Ο Σπύρος έφυγε άδικα. Αν οι γιατροί ήταν σωστοί δεν θα τον είχαμε χάσει».
parastasi-diamartirias-mpathas
http://sinidisi.gr/

Με αφορμή την παραπάνω κινητοποίηση των φίλων του Σπύρου Μπάθα το Σωματείο "∆ικαίωμα στη Ζωή" μας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση

"Το Σωματείο "∆ικαίωμα στη Ζωή" ανακοινώνει ότι ουδεμία απόφαση πάρθηκε μέσα από Συνέλευση του Σωματείου για να πραγματοποιηθεί Παράσταση ∆ιαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Για το λόγο αυτό το Σωματείο δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω κινητοποίηση.

Το ∆.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: