Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Οριστικό: Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συγχωνεύεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Έντονες αντιδράσεις από την κοινότητα του ΤΕΙ - Σε κατάληψη προχωρούν οι φοιτητές

Την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Οπως είπε ο υπουργός Παιδείας το Σχέδιο θα είναι βασισμένο στο πόρισμα της κοινής Επιτροπής των δύο Ιδρυμάτων.

“Στην Πολυτεχνική Σχολή θα υπάρξει το Γενικό Τμήμα με μια δομή όπως είναι στη Θεσσαλία και θα υπάρξουν και καινούργια τμήματα” δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε “Την άλλη εβδομάδα θα ‘έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε την αρχιτεκτονική αυτής της νέας συνέργειας”.

Για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών “θα πρέπει να το συζητήσουμε και με τη Σύγκλητο του Ιδρύματος” είπε ο κ. υπουργός.

Αντιδράσεις

Στο μεταξύ έντονες είναι οι αντιδράσεις που υπάρχουν στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος του ΤΕΙ προκειμένου να διατυπώσει τις απόψεις της.

Πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις από συγκλητικούς να γίνει πρόταση μετεξέλιξης του ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, όπως και στην Κρήτη.

Κατάληψη

Οι φοιτητές που διαμαρτύρονται αναμένεται να προχωρήσουν σε κατάληψη του ΤΕΙ

Η Κοσμήτορας της ΣΤΕ

Η Αγγελική Παπαλού Κοσμήτορας της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έκανε στο esos την ακόλουθη δήλωση:

Τις προηγούμενες εβδομάδες έγιναν πολλές συζητήσεις και προτάσεις για την ίδρυση στην Πάτρα ενός νέου Πανεπιστημίου όπου θα εντασσόταν η δομή του ΕΑΠ και παραδοσιακά Τμήματα του ΤΕΙ συμπεριλαμβανομένων των Τμημάτων της ΣΤΕ. Σήμερα μάθαμε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αλλά θα ακολουθηθεί το πόρισμα της επιτροπής συνέργειας του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ της Δυτικής Ελλάδας του οποίου το περιεχόμενο δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι οι Μηχανικοί θα ενταχθούν σε ένα γενικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ένταξη των καθηγητών της ΣΤΕ σε ένα γενικό Τμήμα δεν είναι η καλύτερη εξέλιξη για εμάς, παρόλα αυτά είχε συζητηθεί στις Συνελεύσεις της ΣΤΕ και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα με τα νέα δεδομένα στα συλλογικά όργανα.

Σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές των Τμημάτων της ΣΤΕ δεν θα πρέπει να βρεθούν σε μειονεκτική θέση έναντι των φοιτητών των αντίστοιχων Τμημάτων των υπολοίπων ΤΕΙ.
https://www.esos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: