Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Πάρτε επειγόντως μέτρα για να μη θρηνήσουμε θύματα στην είσοδο του ΚΤΕΛ

Στις 27 Μαϊου γράφαμε εδώ για την επικινδυνότητα της πρόσβασης στο ολοκαίνουργιο ΚΤΕΛ Αγρινίου από την Εθνική οδό και προτείναμε ως κάποια λύση να τοποθετηθούν κολονάκια στο μέσον της Εθνικής ώστε να καθιστούν αδύνατη την παραβίαση της διπλής λωρίδας και να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

Με έκπληξη και ικανοποίηση είδαμε πέντε  μέρες μετά η πρότασή μας να υλοποιείται.
Στην πράξη όμως φαίνεται πως αυτή η λύση δεν κράτησε για πολύ αφού οι δαιμόνιοι οδηγοί κατάφεραν μέσα στο καλοκαίρι να τα ισοπεδώσουν και ο χώρος προσφέρεται πια για κάθε είδους και προς κάθε κατεύθυνση παραβάσεις με υπερθετικό βαθμό επικινδυνότητας!!!

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο πρωτοπόρο blog της πόλης μας Agrinionews.gr που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:


Αν δεν ληφθούν μέτρα θα θρηνήσουμε θύματα...

Ως γνωστόν οι εγκαταστάσεις του κτελ του νομού μας είναι από τις πιο σύγχρονες πανελλαδικά και αποτελούν στολίδι για την πόλη μας. Πραγματικά, η διοίκηση των τελευταίων ετών, παραδίδει μαθήματα ορθής και χρηστής διαχείρισης, αφού κατόρθωσε τα καλύψει τα ελλείμματα που υπήρχαν, καθιστώντας την επιχείρηση κερδοφόρα και ανταγωνιστική. Εμείς όμως, θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή στους διοικούντες σε κάποιες λεπτομέρειες, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια, τις οποίες ενδεχομένως να αγνοούν ή καλύτερα να μην έχουν αντιληφθεί.

Συγκεκριμένα, μπροστά από την εθνική οδό έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια (κατόπιν διαδικτυακών πιέσεων), τα οποία δυστυχώς οι «βιαστικοί» οδηγοί έχουν καταστρέψει προκειμένου να φτάσουν (;) στον προορισμό τους πέντε λεπτά νωρίτερα. Βέβαια γι αυτή την κατάσταση ευθύνη φέρει η ίδια η τροχαία που δεν επιβάλλει τις κυρώσεις του νόμου και που δεν επανατοποθετεί τα κολωνάκια.

Όμως, όταν αυτή η παράβαση γίνεται από ορισμένους επαγγελματίες οδηγούς του κτελ τότε ποιος φέρει την ευθύνη;Συγκεκριμένα, προ ημερών γίναμε μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού κατά το οποίο ο οδηγός του λεωφορείου ερχόμενος από Αθήνα, δεν πήγε μέχρι τον κόμβο για να στρίψει και να μπει στις εγκαταστάσεις του κτελ, αλλά έστριψε επί της Εθνικής Οδού αριστερά, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι τα μισά κολωνάκια ήταν σπασμένα.Βέβαια, επρόκειτο για μεταμεσονύχτια ώρα, οπότε και λίγα μάτια μπορούσαν να αντιληφθούν την παρανομία… Για να είμαστε δίκαιοι οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ήλεγξε με προσοχή πως δεν ερχόταν αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα.

Μια επίσης εύλογη απορία μας είναι όταν κάποιος θέλει από το κτελ να παραλάβει κάποιον επιβάτη το βράδυ, οπότε και κλείνουν οι πόρτες προς Γιαννούζι, από πού πρέπει να φύγει με ασφάλεια για κατεύθυνση προς Αγρίνιο;Μάλλον από την εθνική περνώντας πάνω από τα σπασμένα κολωνάκια…πραγματοποιώντας «αναγκαστική παρανομία» με κίνδυνο την ίδια του τη ζωή! Δηλαδή την ημέρα υπάρχει κίνδυνος, ενώ το βράδυ δεν υπάρχει και γι αυτό οι πόρτες κλείνουν;Δεν νομίζουμε ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να υπάρχει ιδιωτική φύλαξη για τις βραδινές ώρες προκειμένου η έξοδος προς Γιαννούζι να εξυπηρετεί το κοινό...

Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε με αυτές μας τις παρατηρήσεις ούτε να «δώσουμε» τον οδηγό ούτε να το παίξουμε ειδήμονες επί κυκλοφοριακών ζητημάτων. Το μόνο που θέλουμε είναι η οδική ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ. Θα είναι κρίμα πρωτίστως να θρηνήσουμε θύματα και θα είναι κρίμα δευτερευόντως για την καλύτερη διοίκηση που πέρασε ποτέ από τα κτελ Αιτωλοακαρνανίας να αμαυρωθεί το έργο της από ένα τέτοιο περιστατικό! Κύριοι, ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τα ανωτέρω δίνοντας αυστηρές συστάσεις προς όλους τους οδηγούς, πράττοντας παράλληλα τα δέοντα για την έξοδο προς Γιαννούζι τις βραδινές ώρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: