Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ξανανοίγει ο φάκελος της "αυτοκτονίας" του 51χρονου στο Βάλτο


Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου 51χρονου από την Πετρώνα Βάλτου, που σαν υπόθεση είχε κλείσει. Ο αντεισαγγελέας εφετών ζητά εκταφή και νέα έρευνα.
Νέα δεδομένα στην υπόθεση του θανάτου 51χρονου Μιχάλη Τουρλίδα, πολύτεκνου από την Πετρώνα του Βάλτου, ο όποιος είχε βρεθεί νεκρός τον Αύγουστο του 2009.

Τότε, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις των συγγενών, ο θάνατος του 51χρονου, που είχε βρεθεί νεκρός με χτύπημα στο στήθος από όπλο δίπλα σε αγροτικό δρόμο και κοντά στο σπίτι του, είχε, μετά από την σχετική ερεύνα, αποδοθεί σε αυτοκτονία και είχε μπει στο αρχείο από τον αρμόδιο εισαγγελέα Αγρινίου.
Όμως από την πρώτη στιγμή οι στενοί συγγενείς του 51χρονου απέκλειαν αυτό το ενδεχόμενο μιας και ο 51χρονος δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και ούτε είχε εκμυστηρευθεί κάτι στους δικούς του ανθρώπους.

Παράλληλα, στάση του πτώματος, η απόσταση από το όπλο που βρέθηκε δίπλα και άλλα στοιχεία, προκαλούσαν αρκετά ερωτηματικά, ενώ άρχισαν να υπάρχουν και φήμες για εγκληματική ενέργεια αλλά και εμπλοκή κάποιου συγγενικού προσώπου.
Μετά τις πιέσεις και τις προσφυγές συγγενών του νεκρού, η υπόθεση τελικά ξανανοίγει, κατόπιν παρέμβασης του αντεισαγγελέα εφετών Πάτρας, που κάνει συγκεκριμένες επισημάνσεις, σχετικά με τον τρόπο που έγινε η ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος και μεταξύ άλλων ζητά εκταφή και νέα εξέταση.

Όλα τα παραπάνω είχαν αναλυτικά αναφερθεί στην εκπομπή «Αποτυπώματα» που προβάλλεται κάθε Κυριακή από το Alter.
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας αναφέρεται κατηγορηματικά στην ύπαρξη δύο στομίων (πυλών) εισόδου στο θώρακα του θανόντος. Αναφέρει ότι , «από την επισκόπηση των φωτογραφιών του πτώματος είναι πρόδηλο και προκύπτει οφθαλμοφανώς ότι ο θανών έφερε δύο στόμια εισόδου, που προκλήθηκαν είτε από δέσμη βολίδων κυνηγετικού όπλου, μετά από δύο αντίστοιχους πυροβολισμούς, είτε από ταυτόχρονο διπλό πυροβολισμό δίκαννου κυνηγετικού όπλου είτε από βολίδες άλλου πυροβόλου όπλου. Επομένως, ο αρμόδιος ιατροδικαστής όφειλε να καθορίσει αν πρόκειται για στόμια οφειλόμενα στην δίοδο των βολίδων ενός ή διπλού πυροβολισμού και αν επρόκειτο για δύο διαφορετικά τυφλά τραύματα, ζήτημα το οποίο όφειλε να εξετάσει κατά τη νεκροτομή, για την ανεύρεση του συνδέοντος ή όχι τα στόμια πόρου, όμως αυτός το παρέλειψε».

Επίσης ο αντεισαγγελέας, κάνει κι άλλες επισημάνσεις, σχετικά με την απόσταση της κάννης, την αναζήτηση των βολίδων, την κατεύθυνση του πυροβολισμού κλπ, καταλήγοντας πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν είναι δυνατό να σχηματιστεί ασφαλής κρίση εάν ο Μιχάλης Τουρλίδας αυτοκτόνησε χωρίς τη βοήθεια άλλου ή υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας και συγκεκριμένα, ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, όπως ισχυρίζονται οι προσφεύγοντες.
Από τα παραπάνω, ο αντεισαγγελέας εφετών τονίζει πως « προκύπτει ότι πρέπει να διενεργηθεί συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση, κατά την οποία επιβάλλεται να διενεργηθεί νέα ιατροδικαστική εξέταση από δύο ειδικούς ιατροδικαστές διαφορετικών υπηρεσιών, λόγω της εξαιρετικής περίπτωσης, αφού διαταχθεί η εκταφή του πτώματος.
Επίσης προτείνεται να γίνει νέα εξέταση μαρτύρα, να διενεργηθεί οποιαδήποτε άλλη προανακριτική πράξη κριθεί αναγκαία και να αξιολογηθούν άλλες καταθέσεις, ειδικά του γιού του θανόντος.
http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: