Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Νεκρός "ληστής" από πυρά αστυνομικών στην Κάτω Αχαγιά

Nεκρός από τη σφαίρα που τον πέτυχε στο στήθος έπεσε το μεσημέρι ο ληστής των Ελληνικών Ταχυδρομείων της Κ. Αχαΐας και όλα αυτά μετά από περιπετειώδη καταδίωξη από άνδρες της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας.
Ένα βαρύ «κατηγορώ» σε βάρος των αστυνομικών βγήκε από τα δύο αδέλφια του άτυχου καταδιωκόμενου οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο αδελφός τους δεν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών αφού οδηγούσε τη μηχανή του και είχε το δίκαννό του κρεμασμένο στην πλάτη. Σύμφωνα μάλιστα με τον ισχυρισμό που προέβαλαν μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί άνοιξαν πρώτοι πυρ στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν τη μηχανή που οδηγούσε για να μην ξεφύγει και μία από τις σφαίρες ήταν αυτή που τον πέτυχε. Εντελώς διαφορετική όμως είναι η εκδοχή που πηγάζει από τις αστυνομικές αρχές. Ανώτεροι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. μίλησαν στον «Κόσμο» και υποστήριξαν ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Ισχυρίστηκαν ότι ο ληστής καταδιωκόταν, οι αστυνομικοί του φώναζαν από τα μεγάφωνα των περιπολικών να σταματήσει και πάνω σε μία στροφή κοντά στα Καρέικα ο ίδιος είτε έχασε τον έλεγχο κι έπεσε από τη μηχανή, είτε αποφάσισε να την εγκαταλείψει. Φεύγοντας όμως στράφηκε προς την πλευρά των αστυνομικών και όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί πυροβόλησε με το δίκαννο, με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να ανταποδώσουν τα πυρά και μία από τις σφαίρες να τον πετύχει στο στήθος και να τον ρίξει στο έδαφος νεκρό!

Μπήκε στα ΕΛ.ΤΑ καλυμμένος με
σεντόνι και καρναβαλικό καπέλο...
Η δραματική ληστεία που οδήγησε στην τραγική καταδίωξη, ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν ο 42χρονος Σταύρος Λαμπρόπουλος στάθηκε στην πόρτα του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στην Κ. Αχαΐα προτάσσοντας το δίκαννο, ενώ ήταν καλυμμένος με ένα σεντόνι και φορούσε και καρναβαλικό καπέλο! Όμως δεν στράφηκε κατά του υπαλλήλου αλλά κατά ενός πελάτη (!) τον οποίο διέταξε να του δώσει χρήματα κι εκείνος του παρέδωσε διακόσια περίπου ευρώ τα οποία έβγαλε από την τσέπη του. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι ο ληστής μπήκε στη διαδικασία να μαζέψει από το πάτωμα ορισμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ που είχαν πέσει από τα χέρια του θύματος. Ο ληστής έφυγε και στο μεταξύ άρχισε η καταδίωξη από περιπολικά και μηχανές της αστυνομίας. Η καταδίωξη έφθασε μέχρι τα Καρέικα, όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, με την γνωστή τραγική κατάληξη για τον δράστη της ληστείας.

ΤΟ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ
«Σκότωσαν έναν άνθρωπο με πάρκινσον, που δεν ήξερε τι έκανε»
Το πιο χαρακτηριστικό, που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη των αυτοπτών μαρτύρων της ληστείας, όμως, ήταν το γεγονός ότι ο ληστής... έτρεμε καθ' όλη τη διάρκεια της πράξης του. «Κρατούσε το δίκαννο ενώ τα χέρια του έτρεμαν σαν να είχε πάρκινσον», είπε ένας εξ αυτών. Μάλιστα ότι είχε προσβληθεί από την ασθένεια και ότι ήταν και παραπληγικός υποστήριξαν στις δηλώσεις του τα αδέλφια του νεκρού ληστή και εκτός των άλλων αυτό είναι ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για να δείξουν ότι ήταν αδύνατο να κατάφερνε να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών. Και μάλιστα κατηγορούν τις διωκτικές αρχές ότι σκότωσαν έναν άνθρωπο που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και πού για πρώτη φορά το έκανε, όντας επηρεασμένος - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς - από την ασθένειά του αλλά και από την επήρεια της φαρμακευτικής αγωγής.
http://dete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: