Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

67η Επέτειος Μνήμης των 59 εκτελεσθέντων στα Καλύβια Αγρινίου.
Ολοκληρώθηκαν στα Καλύβια Αγρινίου, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, οι φετινές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στη μνήμη των πενήντα εννέα πατριωτών που εκτελέστηκαν ομαδικά από τους Γερμανούς, στις 31 Ιουλίου του 1944, στη θέση «Φυλάκιο» της σιδηροδρομικής γραμμής Αγρινίου-Κρυονερίου, σε κοντινή απόσταση από τα Καλύβια.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το τοπικό Δ.Δ. Καλυβίων, περιελάμβαναν, παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Αγρινίου και του χορευτικού τμήματος Καλυβίων και δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Κώστα Αριστόπουλου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων.

Το επίσημο Μνημόσυνο τελέσθηκε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Καλυβίων και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας, όπου και βρίσκετε το μνημείο των πεσόντων αγωνιστών. Η επετειακή ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Δ Καλυβίων κ. Γιάννη Μεσογίτη, ενώ κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων και απόδοση τιμών από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, οι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ντ. Κατσαρή, Θ. Λαδάς, Ν. Θεοδωρόπουλος & Βλ. Σφυρής, ο πρώην βουλευτής, Γιάννης Βαϊνάς, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, κ. Κολονέλλος, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιαννόπουλος, Εκπρόσωπος της 132 Σμηναρχίας Μάχης, συγγενείς των θυμάτων, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, τοπικών και πολιτικών φορέων καθώς επίσης και πολλοί κάτοικοι των Καλυβίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: