Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Υπό βροχήν τα Θεοφάνεια - Εντυπωσιάκος ο Αγιασμός των υδάτων στη γέφυρα του Αχελώου (φωτο & βίντεο)


Με κάθε επισημότητα, εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και εφέτος ανά την Ελλάδα. Στο Αγρίνιο, η λειτουργία τελέστηκε στον Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου (νέου),όπου πλήθος κόσμου είχε, παρά τη βροχή και τον αέρα, από το πρωί συρρεύσει για να παρακολουθήσει τη δοξολογία.


Ακολούθησε ο Αγιασμός των υδάτων από τον εφημέριο της εκκλησίας του Αγίου Χριστοφόρου, στη δεξαμενή ,στον χώρο της ΔΕΥΑΑ, οι κακές καιρικές συνθήκες ωστόσο δεν επέτρεψαν φέτος να διεξαχθεί η πομπή από την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου προς το σημείο του Aγιασμού των υδάτων.

Στον χώρο της ΔΕΥΥΑ, τον Αγιασμό παρακολούθησαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙZΑ κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, αντιδήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.
http://www.agriniopress.gr/

Εντυπωσιάκος ο Αγιασμός των υδάτων στη γέφυρα του Αχελώου

Τελέστηκε το πρωί η καθιερωμένη τελετή για τη γιορτή των Θεοφανίων στη γέφυρα του Αχελώου. Παρά το τσουχτερό κρύο, οι πιο τολμηροί δεν πτοήθηκαν και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Αχελώου για να διεκδικήσουν το σταυρό μετά τον αγιασμό των υδάτων.

1 / 6
http://www.aerasnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: