Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Θάνατος Ειρήνης Λαγούδη: Ο δράστης δεν ήθελε να καεί όλο το αυτοκίνητο (βίντεο)

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την αστυνομία

Οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, διευκρινίζουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για πρώτη φορά οι αστυνομικοί του Αγρινίου. Δηλώνουν μάλιστα άγνοια για τις διαρροές ότι η άτυχη γυναίκα αυτοκτόνησε.

Ακόμα και για τους αστυνομικούς Αγρινίου η υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη παραμένει μυστήριο. Ισχυρίζονται ότι οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει και ότι σε συνεργασία με τον εισαγγελέα προσπαθούν να λύσουν το θρίλερ.

«Η αστυνομία ποτέ δεν είπε ότι η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε»

«Η Αστυνομία έχει συλλέξει πάρα πολλά στοιχεία, έχει πάρει πάρα πολλές καταθέσεις από μάρτυρες, συγγενείς και άλλους μάρτυρες και από την πρώτη στιγμή προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από την πλευρά της αστυνομίας δεν έγινε καμία διαρροή ή οποιαδήποτε δήλωση για αυτοχειρία. Έχουμε πει ότι συνεχίζεται η διαδικασία. Εμείς θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος», εξηγεί ο Αντώνης Κωστάκης, Πρόεδρος Αστυνομικών.

Στην αυτοψία δεν ερευνήθηκαν όλα τα στοιχεία

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν πολλά και οι απαντήσεις ελάχιστες.

Στα 14 πειστήρια που έστειλαν οι αρχές για ανάλυση είναι και το πλαστικό μπιτόνι που βρέθηκε στην θέση του συνοδηγού. Πουθενά όμως δεν αναφέρεται με σαφήνεια αν είχε υποστεί αλλοιώσεις από την πυρκαγιά που μπήκε ακριβώς δίπλα, όπως υποστηρίζει ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη.

Παρά τη φωτιά, το μπιτόνι ήταν άθικτο

«Πώς βρέθηκε άθικτο το μπιτόνι, ενώ υποτίθεται ότι υπάρχει φωτιά και το μπιτόνι είναι άθικτο;», λέει ο Βασίλης Ταουξης, δικηγόρος της οικογένειας.

Ο δράστης δεν ήθελε να καεί όλο το αυτοκίνητο

Ο δράστης γνώριζε πολύ καλά τον μηχανισμό καύσης υποστηρίζει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος του ήταν να μην υπάρξει ολική φωτιά στο αυτοκίνητο.

«Το άτομο δεν ήθελε να υπάρξουν τέτοιες καταστροφές και απανθράκωση της Ειρήνης, γιατί αυτομάτως θα ενοχοποιείτο ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια», αναφέρει.

Μυστήριο με το μαύρο αναπτήρα στο αυτοκίνητο της Ειρήνης

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο είναι και ένας μαύρος αναπτήρας, πεταμένος στο πίσω μέρος στην πλευρά του συνοδηγού. Η έκθεση αυτοψίας των αρχών δεν δικαιολογεί την παρουσία του εκεί, δεδομένου ότι η η Ειρήνη Λαγούδη δεν κάπνιζε.

Την ακινητοποίησαν με τη ζώνη ασφαλείας;

Το θρίλερ μεγαλώνει με την ύπαρξη αιθάλης στην άσπρη μπλούζα της Ειρήνης Λαγούδη Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι οι δράστες την ακινητοποίησαν με τη ζώνη ασφαλείας στη θέση του συνοδηγού ενώ έβαζαν τη φωτιά.

Αλλάζουν τις καταθέσεις τους οι μάρτυρες


Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο με καταθέσεις μαρτύρων. Αρχικά κυνηγός ισχυριζόταν ότι στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου που εξαφανίστηκε η Ειρήνη Λαγούδη, δεν είδε το αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα. Στην κατάθεσή του όμως η ώρα αυτή άλλαξε και έγινε μια και μια το μεσημέρι.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Αγρινίου, ο οποίος μελετά τα στοιχεία αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση εκ νέου τα πρόσωπα που είδαν την Ειρήνη Λαγούδη λίγο πριν πεθάνει.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: