Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Πάτρα: Οκτώ χρόνια στη γυναίκα-αράχνη για απάτες - Έφαγε οικονομίες μιας ζωής από 13 άτομα


Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και δέκα χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων καταδικάστηκε χθες για απάτη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, μια γυναίκα η οποία είχε εξαπατήσει από το 2008 μέχρι και το 2011, συνολικά 13 άτομα, «τρώγοντας» τις οικονομίες τους.

Η γυναίκα παρουσίαζε τον εαυτό της σαν γόνο μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας και τον άνθρωπο με τον οποίο διατηρούσε σχέση, αλλά σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, σαν σύζυγό της και πατέρα μεγάλου έλληνα βιομηχάνου.

Η δράση της ξεκίνησε από το 2008, όταν άρχισε να «χτίζει» έναν κοινωνικό κύκλο εύπορων ατόμων γύρω της, από τα οποία αποσπούσε χρήματα, υποτίθεται για να τα τοποθετήσει σε αποδοτικές επενδύσεις, ενώ αργότερα, κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, υποσχόταν ασφαλές καταφύγιο σε τράπεζες της Ελβετίας, σε πολύτιμους λίθους και σε μετοχές.

Ηδη έγκλειστη στις φυλακές σε κάθειρξη 8 ετών για την ίδια υπόθεση, αλλά από άλλη δικογραφία, η γυναίκα- «αράχνη» είχε καταφέρει να πλέξει έναν ιστό στον οποίο έπεσαν πολλά θύματα, χάνοντας περιουσίες και κόπους μιας ζωής.

ΑΛΩΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, μεταξύ των θυμάτων της κατηγορούμενης που αναφέρθηκε στο δικαστήριο, είναι αυτή ενός ζεύγους Πατρινών, που πείσθηκαν να πουλήσουν όλη την ακίνητη περιουσία τους, μαζί και το σπίτι 300 τ.μ. στο οποίο διέμεναν, για να της εμπιστευθούν όλα τα χρήματα, υποτίθεται για επενδύσεις σε ένα φανταστικό χρηματιστήριο πολύτιμων λίθων και σε μετοχές γνωστού βιομηχάνου με τον οποίο, όπως έλεγε, είχε συγγένεια εξ αγχιστείας.

Τα χρήματα φυσικά χάθηκαν για το ζευγάρι των Πατρινών που καταστράφηκε οικονομικά και έμεινε με τα χρέη, ενώ οι ίδιοι «πήραν στον λαιμό τους» και μια ηλικιωμένη συνταξιούχο, η οποία τους είχε τυφλή εμπιστοσύνη.

Μετά από δικές τους προτροπές, η γηραιά κυρία εμπιστεύθηκε στην κατηγορούμενη 34.000 ευρώ, που αποτελούσαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, τα έσοδα από την πώληση δύο γκαρσονιερών, ακόμα και τα καθυστερούμενα του ΕΚΑΣ, που πήρε από το ΤΕΒΕ.

του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: