Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Μεσολόγγι: Ελεύθεροι οι δύο που κατηγορούνται για παράνομες ελληνοποιήσεις


Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον Ανακριτή οι Δημήτρης Μπουσμπουρέλης και Αγαθάγγελος Κότσαλος, αλλά και η σύζυγος του τελευταίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίσθηκαν μικρές εγγυήσεις και βέβαια παραπομπή σε τακτική δικάσιμο. Ο Δημ. Μπουσμπουρέλης αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 4.000 ευρώ, παρουσία στην Αστυνομία κάθε 10 μέρες και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Ο Αγαθάγγελος Κότσαλος αφέθηκε επίσης ελεύθερος χωρίς εγγύηση, με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και παρουσία κάθε 10 μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε ελεύθερη η σύζυγός του.

Τώρα όλα πλέον θα κριθούν στην τακτική δίκη που θα γίνει εν ευθέτω χρόνω. Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν πάντως χτες το βράδυ ότι η υπόθεση με την εμπλοκή τουλάχιστον των προαναφερόμενων συμπολιτών μας σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως παρουσιάστηκε από μερίδα των κεντρικών ΜΜΕ περί "μαφίας" κ.λπ. και στο Δικαστήριο θα φανούν όλες οι πτυχές.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος μετά τις εξελίξεις για τους δύο συνεργάτες του. Σε δήλωσή του αναφέρει:

Επιστροφή στην έδρα μας!!! Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται, ότι δεν πρέπει να εξάγει κανείς βιαστικά συμπεράσματα, από μια απλή ανακοίνωση των διωκτικών αρχών, σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση και ότι ο κίνδυνος να στραπατσαριστούν ανεπανόρθωτα ανθρώπινες υπολήψεις, είναι τεράστιος.

Μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να παρουσιάσουν την υπόθεση με υπερβολές, διαστρεβλώσεις, με παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, με παράνομη αναφορά ονομάτων και με διάθεση ανθρωποφαγίας. Επιχείρησαν, επίσης, να την πολιτικοποιήσουν με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο. Αλλά, όπως και σε κάθε υπόθεση, έτσι και σ΄αυτή τον τελευταίο λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία οφείλουμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα. Μέχρι τότε, όλοι οφείλουν να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας.
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: