Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Πως συνελήφθη στην Πάτρα η γυναίκα - αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών


Oι συνομιλίες της και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση φαίνεται ότι πρόδωσαν τη γυναίκα που συνελήφθη στην Πάτρα και κρατείται ήδη στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Η γυναίκα που ήταν η επικεφαλής της 2ης υπο-ομάδας της σπείρας της Δυτικής Αττικής, είχε διαφύγει της πρώτης προσπάθειας σύλληψης που έγινε στα Λιόσια.

Τα ίχνη της εντοπίστηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στην Πάτρα σε σπίτι οικογένειας Ρομά, πίσω απο το εργοστάσιο της πρ. Πειραϊκής - Πατραϊκής.

Η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, παρά τη διαφυγή της, φαίνεται ότι εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη της 40χρονης γυναίκας και μέσω συντονισμένης επιχείρησης με συνεργασία της Υποδιευθυνση Ασφαλείας Πατρών, προχώρησε την Παρασκευή στην επιτυχημένη επιχείρηση σύλληψης.

Η γυναίκα φαίνεται ότι βρισκόταν στην Πάτρα «έξω απο τα νερά της» και της ευρύτατης κάλυψης που είχαν τα μέλη της σπείρας στις δύο «έδρες» στη Δυτική Αττική, στην περιοχή της Αγίας Σωτήρος και στην Αυλίζα Αχαρνών.

Η εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν απο την ΕΛΑΣ λειτουργούσε ως «λατινοαμερικάνικο καρτέλ», με σπίτια-παρατηρητήρια στα σημεία όπου γινόταν η διακίνηση, αποθήκες, και εναλλακτικές κρυψώνες («καβάτζες») σε διάφορα σημεία, με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, με ειδικούς φύλακες, βαποράκια, ελεγκτές και διακινητές σε όλη την Αττική

Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης ήταν η σύλληψη 24 ατόμων, μελών της εγκληματικής οργάνωσης και λοιπών εμπλεκόμενων, ηλικίας από 20 έως 71 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Για την εξάρθρωση της σπείρας συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών στην οποία ανατέθηκε η συλλογή, αξιολόγηση και διασταύρωση στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και η πιστοποίηση του ρόλου του κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης.
Πάνος Σακελλαρόπουλος
https://dete.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: