Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Εν τη αφέλειά του κόκκινο πανί ο Κωστής Χατζηδάκης

Στη διάρκεια της προχτεσινής πορείας  μεταξύ των άλλων επεισοδίων είχαμε και τη βίαιη επίθεση με τραυματισμό κατά του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.
Μια πράξη βίας  που δεν προάγει τον πολιτικό και κοινωνικό μας πολιτισμό και σαφέστατα καταδικαστέα απ' όλους μας.Ακόμα και οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης μπορεί να το έχουν μετανιώσει.Ο ίδιος ο παθών πάντως δήλωσε:«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες»!
Ενα ατυχές περιστατικό για το οποίο  από χτες το μεσημέρι γράφτηκαν πολλά και ελέχθησαν ακόμα περισσότερα  κι είχαμε και την επέμβαση του εισαγγελέα ήρθαν τα τσακάλια των 8 να το φουντώσουν.
Αντί να δείξουν τη μαζικότητα και τον παλμό της πορείας σε ρόλο Αρτέμη Μάτσα έδειχναν και ξανάδειχναν το βίντεο όπου φαίνονταν καθαρά οι δράστες της επίθεσης,τους οποίους τραμπούκους τους ανέβαζαν,αλήτες τους κατέβαζαν.
Ούτε ένας δεν σκέφτηκε πως εκείνη την ώρα ο βουλευτής  ήταν εν τη αφέλειά του το κόκκινο πανί μέσα στην πορεία.Κι ευτυχώς που βρέθηκαν κάποιοι ψύχραιμοι και δεν είχαμε χειρότερα.
Που πας άνθρωπέ μου;Οσο τίμιος κι αν είσαι,εκείνη την ώρα είσαι εκπρόσωπος των 300 της Βουλής.
Μιας Βουλής που η ίδια νομοθετεί και η ίδια ψηφίζει  σε καθημερινή βάση νόμους που κόβουν μισθούς,συντάξεις κι εργατικά δικαιώματα.Μιας Βουλής που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό.
Της ίδιας Βουλής που συγκαλύπτει τους κλέφτες και τους απατεώνες με το τέχνασμα των εξεταστικών επιτροπών που πάλι η ίδια Βουλή θέσπισε,όπως η ίδια ψήφισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που στην ουσία απαλλάσσει τους ενόχους της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος.Ενα χρόνο μετά τις εκλογές κι ούτε ένας στη φυλακή κι ούτε προβλέπεται να πάει κανένας.
Εκείνη την ώρα δεν ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών,ήταν ένας απ' αυτούς τους 300!Αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον αυτού του τόπου για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια.
Οσο κι αν σοκάρει αυτή η άποψη,δυστυχώς έτσι είναι .
Οταν ο θυμός,η οργή κι η αγανάκτηση ξεχειλίζουν οι αντιδράσεις του πλήθους μπορεί και να μην είναι οι πρέπουσες.Οφείλεις με τον κοινό νου του απλού ανθρώπου,ποσώς μάλλον του πρώην υπουργού,να επιδείξεις πρόνοια και να  πάρεις τις προφυλάξεις σου.Δεν πας να διασχίσεις μια πορεία απεργών-ανέργων-διαδηλωτών.
Εντάξει δημοκρατία έχουμε,ελευθερία έχουμε (λέμε τώρα!) αλλά δεν βγαίνεις  και στην ταράτσα να πηδήξεις στο κενό.
Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ξεκαθαρίζουμε πως δεν δικαιολογούμε τους δράστες,απλά θέλουμε να δείξουμε πως με λίγο μυαλό δεν θα είχε συμβεί τίποτα.

http://zeidoron.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: