Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

"Πλημμύρισε" το Μεσολόγγι πλαστά ευρώ,4 συλλήψεις


«Βροχή» από πλαστά ευρώ πλημμύρισε την αγορά του Μεσολογγίου εξ αιτίας της συντονισμένης δράσης αλλοδαπών που έκαναν αγορές προϊόντων μικρής αξίας εισπράττοντας τα ρέστα σε γνήσιο χρήμα. Σε δυο περιπτώσεις, οι δράστες έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας αλλά αποδείχθηκαν «βαποράκια» και τώρα αναζητούνται οι παραχαράκτες που τους προμήθευσαν τα πλαστά ευρώ.

Πρώτοι συνελήφθησαν δυο Πακιστανοί ηλικίας 20 και 21 χρόνων, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Μεσολογγίου στο κέντρο της πόλης την ώρα που επιχειρούσαν να κάνουν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα. Πάνω τους κατασχέθηκαν 25 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, αλλά και 355 ευρώ σε γνήσια που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από την διακίνηση των παραχαραγμένων.

Λίγες ώρες αργότερα, οι άνδρες της Ασφάλειας έβαλαν στο χέρι και δυο Αφγανούς που εντόπισαν στον σταθμό του ΚΤΕΛ Μεσολογγίου λίγο πριν αναχωρήσουν από την πόλη. Σε έρευνα που τους έγινε, βρέθηκαν ραμμένα στο εσωτερικό των μπουφάν τους 50 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 και τέσσερα των 50 ευρώ. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είχαν ήδη «σπρώξει» στην αγορά μεγάλο αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Μεσολογγίου, ενώ ερευνάται αν αποτελούσαν μέλη διεθνούς κυκλώματος παραχαρακτών που δρα στη χώρα.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: