Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0,με πέναλτι και οφσάιντ

 Κι άλλη τζάμπα ήττα για τον Παναιτωλικό!Εχασε 2-0 από τον Ολυμπιακό ενώ άξιζε σίγουρα την ισοπαλία!
Απόψε στο Καραϊσκάκη τίποτα δεν θύμιζε αναμέτρηση πρωταθλητή με νεοφώτιστη ομάδα για τα πρώτα 60 λεπτά του παιχνιδιού.Ο Παναιτωλικός κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό,αμύνθηκε σωστά και δεν δίστασε να περάσει στην αντεπίθεση με αξιώσεις.Παρ' όλα αυτά υποχρεώθηκε σε μιά ακόμα άδοξη ήττα από επιπολαιότητες ποδοσφαιριστών του αλλά και από τεράστιο λάθος επόπτη και διαιτητή στο δεύτερο γκολ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ίσως πιο δυνατά πιέζοντας από την αρχή αλλά ο Παναιτωλικός αντέδρασε νωρίς και ισορρόπησε το παιχνίδι.
Χωρίς ιδιαίτερα απειλητικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες κύλησε το πρώτο ημίχρονο,με τις δύο ομάδες να έχουν σχεδόν τις ίδιες ευκαιρίες για κάτι ουσιαστικό πέρα από τα φάουλ και τα κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή προσπάθεια με το Τζιμπούρ στο 4',στη συνέχεια ένα γύρισμα του Τοροσίδη στο 6' και με τον  Αμπντούν στο 12'.
Στο 9' αν δεν αιφνιδιάζονταν ο Χαριστέας ίσως να είχε καλύτερη τύχη η προσπάθειά του!Ο Μπουμάλ στο 14' θέλησε να κάνει κάτι πολύ φιλόδοξο στέλνοντας τη μπάλα στα περιστέρια ενώ θα μπορούσε να τη δώσει δεξιά του και στο 26' ο Θεοδωρίδης ανάγκασε τον γκολκήπερ του Ολυμπιακού να αποκρούσει τη μπάλα σε κόρνερ.Και ο Αντι στο 38' δεν καταλάβαμε τη ήθελε να κάνει!
Δύο φορές στο πρώτο μέρος  ο επόπτης ανέκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ τους Χαριστέα (7') και Καμαρά (28').Ο ίδιος επόπτης αποδείχτηκε μοιραίος στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Παναιτωλικός το δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας τον Ολυμπιακό και από τα δύο άκρα για ένα δεκάλεπτο.Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός συνήλθε και πέρασε στην επίθεση.
Καταπληκτική ενέργεια του Μανιάτη στο 55' ανάγκασε τον Ντολεζάι να βγάλει πάνω από τη γραμμή του τέρματος.Αμέσως μετά πολύ καλή ενέργεια του Φετβατζίδη,που κέρδισε άλλο ένα κόρνερ, για να έρθει στο 60' η ανατροπή του Αμπντούν από το Ρότσα,το πέναλτι και η αποβολή.
Εκτέλεση από τον Πάντελιτς στο 62' και 1-0!Από κει και μετά  επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού
με αποκορύφωμα ξανά στο 72 ο Πάντελιτς μόνος του να μη μπορεί να σκοράρει.

Και η φάση του αγώνα στο 74':
Ο  επόπτης που ανέκοψε στο πρώτο ημίχρονο τους παίκτες του Παναιτωλικού,ενώ βρίσκονταν σε κανονική θέση,επέτρεψε στον Τζιμπούρ να σκοράρει ευρισκόμενος τουλάχιστον δύο μετρά μπροστά από τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.Πεντακάθαρο οφσάιντ και 2-0.

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα κύλησαν άκαρπα και για τις δύο ομάδες,με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να διαφυλάξει τα όρια του σκορ!

Πέρα από το σφάλμα του οφσάιντ στο δεύτερο γκολ ο διαιτητής ελέγχεται και για την αποβολή του Ρότσα καθώς η ανατροπή δεν έγινε από πρόθεση (ώστε να δει κόκκινη κάρτα) αλλά πάνω στη φάση (κίτρινη).Για την ιστορία το όνομα του διαιτητή είναι Ανδρέας Παππάς και είναι του συνδέσμου Αθηνών.

Τελειώνοντας να σημειώσουμε κάποια πράγματα για την ομάδα του Παναιτωλικού μας:
α)Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση στον κύριο Τεννέ ειλικρινά δεν καταλάβαμε το νόημα των αλλαγών.Οταν χάνεις βγάζεις επιθετικούς και βάζεις αμυντικούς για να κρατήσεις το σκορ;
β)Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ο Παναιτωλικός δεν τελειώνει τον αγώνα με 11 ποδοσφαιριστές.
γ)Η ομάδα  δεν σκοράρει για 4η στη σειρά αγωνιστική ενώ έχει τις ευκαιρίες!
Αυτά χωρίς να δηλώνουμε ειδικοί.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Ιμπαγάσα(40' Φετβατζίδης), Πάντελιτς, Τζιμπούρ(75' Μόνχε), Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Ποτουρίδης(46' Ορμπάιθ), Αμπντούν.

Παναιτωλικός (Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Άντι, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Χαριστέας(69' Μπουμίν), Θεοδωρίδης(83' Παλαιολόγος), Καμαρά(79' Μπελεβώνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: