Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η διαχειριστική μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου των παιδικών μας χρόνων

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 30 Απριλίου

Χτες πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της διαχειριστικής μελέτης για την ανάπλαση του δημοτικού πάρκου Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο,από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η λήξη της θητείας του να μας αφήσει ένα πραγματικό Πάρκο σαν κι αυτό των παιδικών μας χρόνων,που είπε και ο ίδιος και να μην μείνουμε πάλι με ωραία λόγια και σχέδια και στην πράξη ένα... οργωμένο χωράφι,όπως τ' άφησε η προηγούμενη Δημοτική αρχή!

Παρουσίαση διαχειριστικής μελέτης για την ανάπλαση του Πάρκου

Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς και το Αγρίνιο καθώς, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ένα μέρος του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της πόλης.

Σήμερα, γυρίζουμε σελίδα, σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου και χαίρομαι που είστε κοινωνοί αυτής της προσπάθειας.

Πριν από δυόμιση χρόνια σας κοιτάξαμε στα μάτια και υποσχεθήκαμε ότι θα φτιάξουμε το Πάρκο. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Μετά από καθυστερήσεις, παλινωδίες και αντεγκλήσεις, που είναι σε όλους γνωστές, καταφέραμε να φθάσουμε στην σημερινή ημέρα όπου σας παρουσιάζουμε την πρότασή μας για την ανάπλαση του Πάρκου.

Παραλάβαμε το σύμβολο της πόλης πληγωμένο και θα το παραδώσουμε αναγεννημένο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, για την υπογραφή της σύμβασης για τη διαχειριστική μελέτη, προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση και δεν προσφέρεται για στείρα αντιπολίτευση.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα ώθηση στο Αγρίνιο.

Ένα έργο που φιλοδοξεί όχι απλά να επιστρέψει στους Αγρινιώτες το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης τους, αλλά να δημιουργήσει ένα νέο κύτταρο πολιτισμού, μια εστία συνάντησης, ένα σημείο αναφοράς. Μαζί με το πάρκο η πόλη θα επανακτήσει την ταυτότητά της.

Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορία του Πάρκου και υποκλινόμαστε στους μεγάλους ευεργέτες της πόλης, την Οικογένεια Παπαστράτου. Χάρις στο δικό τους όραμα, το Αγρίνιο απέκτησε, μεταξύ άλλων, έναν χώρο αναψυχής που πρωταγωνίστησε στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα της χώρας.

Όραμά μας είναι να παραδώσουμε στους Αγρινιώτες ένα πάρκο που θα διατηρεί ακέραιο τον χαρακτήρα του αλλά και θα καλύπτει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου πάρκου. Στόχος της ανάπλασης, πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, είναι η λειτουργικότητα του χώρου, να μπορούν δηλαδή να το χαρούν οι πολίτες όλων των ηλικιών.

Όλοι κατανοούμε ότι το αστικό πράσινο είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Έτσι, ενσωματώνουμε όλα τα σύγχρονα δεδομένα που θα οδηγήσουν το Πάρκο Αγρινίου στη νέα εποχή.

Σήμερα ανοίγουμε το διάλογο με τους πολίτες, με όλους εσάς.

Σας καλώ να κτίσουμε νέες μνήμες, να δημιουργήσουμε νέες εικόνες.

Ήταν το πάρκο των παιδικών μας χρόνων. Η αλάνα των εφηβικών μας αναμνήσεων.

Μεγαλώσαμε σε αυτό το πάρκο. Παίξαμε, τρέξαμε, κάναμε τις βόλτες μας.

Τώρα ήρθε η ώρα να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα σύγχρονο πάρκο.

Το πάρκο της νιότης μας, ας γίνει το πάρκο της νέας γενιάς.

Διαχειριστική Μελέτη Παπαστράτειου Πάρκου Δήμου Αγρινίου


Φυλλάδιο Διαχειριστικής Μελέτης Παπαστράτειου Πάρκου Δήμου Αγρινίου

Δημόσια διαβούλευση για τη διαχειριστική μελέτη Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου έως 20-04-2017

Σε συνέχεια της παρουσίασης της Διαχειριστικής μελέτης του Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου, που έλαβε χώρα τη Τετάρτη 29-3-2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου, ο Δήμος Αγρινίου ανοίγει τη δημόσια διαβούλευση για την υποβολή προτάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 20-4-2017,είτε συμπληρώνοντας το έντυπο υποβολής προτάσεων (βρείτε το εδώ) και αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dper@agrinio.gr, είτε αποστέλλοντας τις προτάσεις τους στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου
2ος όροφος
Δαγκλή 25 & Παπαϊωάννου
301 31 ΑΓΡΙΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: