Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Δημήτρης Κατσακιώρης: Ο γηραιότερος εν ενεργεία Αγρινιώτης μαραθωνοδρόμος (φωτο & βίντεο)


Συνέντευξη στη Νανά Θεοδωροπούλου 

Στα 79 του χρόνια ο κ. Δημήτρης Κατσακιώρης, συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής, είναι ένας από τους γηραιότερος σε όλη την Ελλάδα, εν ενεργεία ερασιτέχνης δρομέας.

Σε άριστη σωματική και πνευματική κατάσταση, παρά την ηλικία του παίρνει μέρος σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο κ.Κατσακιώρης ήταν ο γηραιότερος από όσους συμμετείχαν και στον 10ο Ημιμαραθώνιο «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ». Διαχρονικός αθλητής σε δρομικά αγωνίσματα των 400, 800,1500 και 5000 μέτρων Ημιμαραθωνίων και Μαραθωνίου δρόμου. Στην Ελλάδα έχει κερδίσει μετάλλια όλων των αποχρώσεων σε πανελλήνιους αγώνες.
Ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση, ένας θρύλος στην κατηγορία του

Σε πολλές εμφανίσεις του στο εξωτερικό έχει κατ’ επανάληψη κρεμάσει στο στήθος του χρυσά μετάλλια σε βαλκανικούς αγώνες. Κατάφερε επίσης να έχει πλασαρίσματα στην πρώτη εξάδα Παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Έχει επίσης τερματίσει σε πάρα πολλούς αγώνες Μαραθωνίου δρόμου και ιδιαίτερα στην κλασική διαδρομή (Μαραθώνας-Καλλιμάρμαρο), όπου έχει πετύχει και ατομικό ρεκόρ με 2 ώρες 59 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Με την συνεχή και διαχρονική αυτή παρουσία του στις αθλητικές διοργανώσεις τιμά κατ επανάληψη την πόλη του, το Αγρίνιο και την Πατρίδα του την Ελλάδα.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο agriniosite.gr ο κ.Κατσακιώρης αναφέρεται επίσης στις δικές του προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσει ο Ημιμαραθώνιος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» στο Αγρίνιο ένας αγώνας ο οποίος θα πρέπει όπως μας είπε « να από αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη δεδομένου ότι το Αγρίνιο έχει ως σύμβολο τον Μ.Κούση, έχουμε λίγες συμμετοχές ενώ στα Τρίκαλα που δεν έχουν κανένα πρότυπο και σύμβολο όπως ο Κούσης έχουν 600 αθλητές ενώ στις Σπέτσες που πηγαίνω 1000 αθλητές».

Τέλος απευθυνόμενος στους νέους τους καλεί να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, και παροτρύνει τα εγγόνια του να τον μιμηθούν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, και ιδιαίτερα το τρέξιμο..
16900324_938251389645614_1529418784_n
Έκδοση γραμματοσήμων με το Δ.Κατσακιώρη
DSC_0836
Με την αγαπημένη του σύζυγο!
DSC_0833
Στην Ελλάδα έχει κερδίσει μετάλλια όλων των αποχρώσεων σε πανελλήνιους αγώνες
DSC_0840

Σχόλιο Γηγενή Αγρινιώτη:Είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε τον κύριο Δημήτρη Κατσακιώρη καθηγητή φυσικής αγωγής στα πρώτα γυμνασιακά μας χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του '70,στο ένα και μοναδικό τότε δημόσιο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια.

Με πολύ χαρά είδαμε τη συνέντευξή του,μάθαμε τα νέα του και τον θαυμάζουμε που ακόμα συνεχίζει να τρέχει σε μαραθώνιους αγώνες.Να είσαι πάντα καλά Μητσάρα και να μην σταματήσεις ποτέ ν' αγωνίζεσαι!

Ευχαριστούμε και την κυρία Νανά Θεοδωροπούλου για την εξαιρετική παρουσίαση του γυμναστή μας στο http://agriniosite.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: