Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Προθέρμανση για το Πάρκο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου


Ενστάσεις από την αντιπολίτευση ως προς την αυριανή διαδικασία
Επί τάπητος βιολογικός καθαρισμός και μελέτες ύδρευσης


Έντονο χαρακτήρα προθέρμανσης για την αυριανή παρουσίαση της
μελέτης ανάπλασης του Πάρκου από την Δημοτική Αρχή στο Παπαστράτειο Μέγαρο, είχε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατέθεσαν ενστάσεις για το ύφος της αυριανής συζήτησης ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις για μία ακόμα φορά.

«Είχαμε δεσμευτεί ότι θα το φέρουμε ανοιχτά το θέμα και θα δώσουμε δημόσιο χρόνο. Μετά θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς είναι μείζον θέμα για την πόλη. Θα έχετε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας. Δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση» απάντησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε σχετικά ερωτήματα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Τραπεζιώτη, ο οποίος νωρίτερα είχε αναρωτηθεί, αν οι σύμβουλοι θα παρασταθούν αύριο ως απλοί θεατές και αν η μελέτη που θα παρουσιαστεί είναι οριστική.

Διευκρινίσεις για την διαδικασία μελέτης ζήτησε και ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιος Μερμύγκης.

Επιπρόσθετα ο κ. Τραπεζιώτης ζήτησε να μάθει, για ποιο λόγο επιλέχθηκε –και μάλιστα με απευθείας ανάθεση- εταιρεία της Αθήνας για καταγραφή του φωτισμού του Δήμου Αγρινίου, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θύμιο Γρίβα, και αν ο ίδιος ή ο Δήμαρχος έχουν κάποια σχέση με την εταιρεία.

Η αναφορά αυτή του κ. Τραπεζιώτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπαναστασίου ο οποίος ανέφερε ότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι δικαστήριο, εξηγώντας ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρεία καθώς σε τοπικό επίπεδο δεν είχε κανείς την απαιτούμενη τεχνογνωσία και ουδείς Αγρινιώτης μπορούσε να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταγραφή των φωτιστικών σωμάτων του Δήμου, την αντικατάσταση παλαιών με LED και εν γένει την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ενστάσεις για το ίδιο θέμα κατέθεσε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρόκος ο οποίος ανέφερε εκτός των άλλων «αιδώς Αργείοι. Απαξιώθηκαν οι συνδημότες μας. Η λέξη ντροπή βγαίνει πηγαία από μέσα μου». «Αιδώς, έπρεπε να λένε άλλοι. Άλλοι ήταν αυτοί που έδιναν απευθείας μελέτες και μοίραζαν και δώρα. Μας γνωρίζει όλους η κοινωνία» απάντησε ο κ. Παπαναστασίου.

Στο μεταξύ πολλά ήταν τα ερωτήματα τόσο για το μέλλον επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης, όσο και για την επέκταση του αγωγού ύδρευσης καθώς και την εξέλιξη της ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί, για την πρόταση που εστάλη σε λάθος διεύθυνση.

Όπως αποκαλύφθηκε εκτός των άλλων, η μελέτη ακυρώθηκε γιατί δόθηκε δωρεάν, ενώ ερωτήσεις για το θέμα κατατέθηκαν σχεδόν από σύσσωμη την αντιπολίτευση, όπως και για το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, που σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή, ευθύνεται η προηγούμενη και όχι η τωρινή, χαρακτηρίζοντας το θέμα καθαρά νομικό λόγω των ιδιαιτεροτήτων του (μελέτη – κατασκευή) διαψεύδοντας ότι –στην παρούσα τουλάχιστον φάση- υπάρχει κίνδυνος απεμπλοκής του.

Κατά την διάρκεια του σταδίου των ερωτήσεων ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θέλησε να μάθει αν η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να εγκρίνει την πρόταση των πολυτέκνων για μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%, με την Δημοτική Αρχή να απαντά ότι το θέμα εξετάζεται.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, παμψηφεί πέρασε η αποδοχή χρηματοδότησης για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και κατά πλειοψηφία η έγκριση των όρων προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ των Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού, Δήμου Αγρινίου, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου έτους 2017.

Την ίδια στιγμή έγινε και η αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της ΚΕΔΑ και του ΔΗΠΕΘΕ. Νέοι αντιπρόεδροι ανέλαβαν οι Κώστας Σοφρώνης και Ξανθή Μπούτιβα και στην ΚΟΙΠΑ οι Βασιλείου και Χασιώτης, όπως προ ημερών είχε γράψει η «Σ».
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: