Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Εισαγγελία Αγρινίου: Υπόμνημα από τον δικηγόρο της οικογένειας της Μαρία Ιατρού - Νέα στοιχεία για την υπόθεση (φωτο & βίντεο)


Η οικογένεια της 36χρονης Μαρίας Ιατρού, μητέρας τεσσάρων παιδιών, που εξαφανίστηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα προς ξημερώματα Δευτέρας από το Λουτράκι και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, εντοπίστηκε νεκρή στα νερά του Αμβρακικού στην Αμφιλοχία, συνεχίζει τον αγώνα της πιστεύοντας ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. 

Είτε δηλαδή κάποιος οδηγός την χτύπησε από πρόθεση με αποτέλεσμα να την «σπρώξει» στα νερά του Αμβρακικού, είτε να υπάρχει τροχαίο με εγκατάλειψη που της κόστισε τη ζωή.

Η άτυχη 36χρονη είχε βρεθεί σε βάθος τεσσάρων μέτρων και δύτης του λιμενικού την εντόπισε δεμένη ακόμα με τη ζώνη της στο κάθισμα του οδηγού.

Το βράδυ της εξαφάνισής της είχε πει στο σύζυγο και τα παιδιά της πως ήταν πολύ κουρασμένη και πιεσμένη ψυχολογικά και ήθελε να φύγει για λίγες ημέρες να ηρεμήσει. Δεν είπε που θα πήγαινε, όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως κάλεσε έναν εξάδελφό της στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και του ζήτησε να την φιλοξενήσει. Στις 04:17 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στον ξάδερφό της. Του είπε ότι βρισκόταν έξω από την Πρέβεζα και θα καθυστερούσε.

Στις 31 Ιανουαρίου 2018, ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Γκίκας είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Αγρινίου μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία και χθες πέρασε εκ νέου το κατώφλι του Εισαγγελέα, καταθέτοντας συμπληρωματικό υπόμνημα, καθώς όπως υποστήριξε στη «Σ» υπάρχει μαρτυρία ατόμου που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις Αρχές.



(Ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Γκίκας με τον σύζυγο της Μαρία Ιατρού, Άρη Αντωνόπουλο στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου)

«Καταθέσαμε ένα συμπληρωματικό υπόμνημα σε μια συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε στις 31 Ιανουαρίου και γνωστοποιήσαμε κάποια καινούρια στοιχεία που προέκυψαν από την ημέρα εκείνη μέχρι και σήμερα, προκειμένου να ερευνηθούν και αυτά.

Από τα νεότερα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να ερευνηθεί αν είναι μια ενέργεια εκ προθέσεως ή αν συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη που επήλθε θάνατος.

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία τα οποία ήδη θέσαμε στη δικαιοσύνη και πρέπει να ερευνηθούν, τα οποία δεν μπορούν αν δεν εκτιμηθούν να αποκλείσουν μια εκ προθέσεως ενέργεια. Είναι ξεκάθαρο όπως και να χει, πως μιλάμε για εγκληματική ενέργεια διότι έχει προκύψει πως το αυτοκίνητο έχει συγκρουστεί με άλλο όχημα.

Από κει και πέρα θα πρέπει να προκύψουν ποια είναι τα πρόσωπα που εμπλέκονται και αναλόγως να προκύψει η πρόθεση του δράστη. Δηλαδή αν έγινε κάτι τυχαίως ή ήταν κάτι άλλο.

Όχι ότι έγινε κάτω από ένα εγκληματικό σχέδιο που είχαν προμελετήσει, εκτός αν έγινε κάτι εκ προθέσεως το οποίο συνέβη εκείνη την στιγμή υπό συγκεκριμένα δεδομένα. Το αυτοκίνητο φέρει και κάποιο ίχνος χρώματος από άλλο αυτοκίνητο» δήλωσε στη «Σ» ο κ. Γκίκας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.



Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: